Konrad
2002.10.13
|
|
0 0
44
|
Azért a logó nem csak egy jel, bár lehet az is. Ez a szűkebb szakmám része (marketinges vagyok), így láttam már pár ezer magát logónak nevező rajzot. Van, ahol maga a szöveg a logó, gondolj pl. a SONY feliratra. Van, ahol betűkből csinálnak ábrát (ilyen az LG, pl.). Meg persze sok helyen a kép ÉS a szöveg együtt a logó. Persze egy normális arculattervben ez mind le van írva, egészen pontosan bemutatva, mit hogyan lehet használni.
A rendelet azt írja elő, hogy egy KÖRBE kell beleférnie. Ha egy alapvetően kör alakú rajzot raksz egy körbe, akkor annak egy kicsivel nagyobb nagyítása sem lóg ki, míg egy négyzetes logónál a sarkok már kívül lennének. Próbáld ki! Mondjuk a Fidesznek szerintem az a fő baja, hogy maga a logót alkotó felirat is kisebb, mint az MSZP, meg az, hogy optikailag tényleg kisebbnek tűnnek. De ha ezen múlik az, hogy milyen eredményt érnek el, akkor az már régen rossz. Nem több ez hangulatkeltésnél, meg szerintem előkészítik a talajt az utólagos bizonyítvány-magyarázathoz - ha szükség lesz rá.
Annyit tudok mondani, hogy mindkét oldal ügyesen játszik, csak éppen bennünket néznek hülyének... |
Előzmény: alfredoo (41)
|
|