Lodronat Creative Commons License 2002.10.11 0 0 224
Kedves Soká

Nagyon igazad van, a kifordítható LCD fantasztikus lehetőségeket hordoz a perspektivában. Ezt megtapasztaltam a videózásban és fotózásban.
Videózáskor, ha a kamerát nem a szemem előtt tartom, hanem gyerekek esetén kb 1 m magasságra a földtől, felnőttek esetén pedig kb 1,5 m magasságban, akkor a felvételek sokkal életszerűbbek, a perspektíva változása miatt, a filmen egy eddig számunkra ismeretlen módon látjuk az eseményeket (nem ahogy megszoktuk).
Rendszeresen nyomtatom egyik haverom képeit, aki nemrég vett egy Nikon 4500-ast. Ebben is az a fantasztikus, hogy tekerhető, forgatható és az ő képei azért tetszenek nagyon jók (szerintem), mert nem 1,8m magasságból fotózik, hanem 1-1,5 m ről.
Aki ezt nem érti, az próbálja ki, én is először ezt tettem, fantasztikus a különbség.
A videózásban van egy alapszabály, hogy mindenkit az ő saját magasságában szabad felvenni, érdekes ilyenkor az eredmény, mert a felnőttek, a bútorok túl nagyok lesznek, szinte a gyerekek szemével látjuk a világot. Szerinem ez a fotózásban is jó, legalábbis én használom.
Bocs a videós példáért, de csak ott van kifordíthatós LCD-m, a hónap végén tervezem egy G3 vásárlását, egyébként analóg SLR kamrám és egy A40-esem van.

Ez is hosszú lett.
Lodronat

Előzmény: Soká (219)