Dworkyll Creative Commons License 2002.10.09 0 0 703
Spring,

ölég nehezen látom át a problémádat. Tegyük fel, hogy maga a tubus, a táv-cső, zárt és frankó. Ellenőrzése: Megfogod kopaszon, szerelék és puska nélkül, és megrázogatod. Szigorúan tilos bármi zörgést, csörgést vagy zajt hallanod. Ha hallasz, valszeg az lesz a galiba.

Te maradjunk annál, hogy a cső okés, legtöbbször az szokott lenni.

A következő pont a szerelék. Amilyen hibákat láttam: a rugás lerugdosta, szép lassan a puskáról a távcsövet. Vagy a szerelék fölfekszik a puska "gerincére" és ezért nem áll fixen a horonyban, hanem el tud mozdulni, sőt csavarodni is. De biztos lehetnek még más gubancok is, a szerelék lehet problémás hely.

Következő pont a puska maga. Homokzsák, satu, és távcsővel vagy távcső nélkül mindig egyformán kell szórnia. Ugyanez igaz a lövedékre.

Aztán jön a lövő. Nem húzod-rántod-rontod el a dolgot? Van szemüveged? (Nekem van és néha furán áll a fejemen :-))Mindig ugyanonnan nézel (üveggel vagy anélkül) a távcsőbe?

S végül a lövés. Szél, napállás, fű növése, páratartalom stb :-).

A tudományos módszer szerint szépen egyenként cseréled a faktorokat, és amikor elmúlt a hiba, megfogtad a faktort. Pl. más skuló, más szerelék, más távcső, kölcsönpuska stb.

Kb ennyit tudok most.

Dwo

Előzmény: springer440 (700)