MadroC
1998.11.06
|
|
0 0
29
|
Tigris Bá!
nem azért tudod, hogy az álmodban milyen színe van a dolgoknak, mert tudod, hogy a valóságban milyenek, hanem mert olyannak képzeled. Én régebben eléggé foglalkoztam az álmokkal és igyekeztem tudatosan figyelni őket. Nem azt, hogy esetleg mit jelenthetnek, hanem, hogy hogyan működnek. Előtte én is meg voltam győződve róla, hogy színesben álmodom, de aztán ez megváltozott. Észrevettem, hogy a képi információ nem színes, csak annak érzékelem. Elég furcsa ez így. Sokáig nem tudtam rájönni, hogy akkor most színes vagy nem. Aztán később felismertem, hogy a színeket úgymond utólag képzelem a képhez(elég hülye megfogalmazás, de nem tudom jobban megfogalmazni). Nem is jó szó az, hogy utólag, inkább olyan, mintha az agyam más része lenne felelős a színekért és megint más a képi információért. Próbáld meg egyszer álmodban változtatni a színeket. Nem fog könnyen menni, de ha egyszer sikerül, akkor meglátod, hogy különválik a kép a színektől. Persze az álmokat nem igazán lehet befolyásolni. Éppen úgy, ahogy a kezünkel sem lehet egy folyó irányát megváltoztatni. De ha bele teszed a folyóba a kezed akkor másképpen fodrozódik a vize.
|
|