Hiver Creative Commons License 2002.10.05 0 0 26296
Gödi Crossfutás:
A reggel úgy indult, hogy Julcsiék lemondták a versenyt, így egyedül kellett vonatoznom, odatalálnom. Odaérve Pen, Sepi, Nereida és Kovács Kriszta fogadott, majd nagy örömömre előkerült iSTVán is - nem gondoltam, hogy mégis beszervezi a hétvégéjébe Gödöt, amikor szinte mindenki lemondta. Kriszta megfenyegetett, hogy ha nem nyerem meg a 18 km-t, 3 nap pihenőt kapok a BBp-en. (Ő az 5 kilin indult.) Én nagyon fáradt voltam még a Kaiser's, ill. a tegnapelőtti kemény edzés miatt, így csak egy 4:20-as tempót jósoltam magamnak. Szerencsére(?) nem volt nagy mezőny, így nem kellett kihajtanom magam. A pálya elég nehéz volt, sok mélyhomokos rész, néhány kaptató tette izgalmasabbá, de ezzel együtt nagyon tetszett. A végére is inkább mentálisan fáradtam el a sok koncentrálástól, szinte minden lépést végig kellett gondolni, hogy hova, és hogyan tegyem a lábam. (Ezúton is csodálatomat fejezem ki a tájfutóknak, akik eközben még az útvonalakból is válogatnak!) Hál' istennek a végén iSTVán segített, futott előttem, és jelentette a nem várt akadályokat: faág, gödör, stb., ami nagyon rám fért, mert már majd' kifolyt a szemem a sok nézéstől. (Rövidlátóknak asszem jobb a szép sima aszfalt :o) A végén Pen fotózott és szurkolt hangosan, Nereida bringán ülve próbált hajrázásra bíztatni (és itt nem a fejemet borító szőrzet ütemes mozgatására gondolt :o), de én nem voltam hajlandó - így is megnyertem vagy 5 perc előnnyel, minek szaggassam szét a fáradt futóműveimet? A vége 1:22:valamennyi lett, ami 18 kilivel számolva, csak 4:35-ös átlag, ennyire talán nem vagyok rossz formában (bár elég kényelmesen futottam végig). Sokak szerint inkább 19 volt a táv, én is hajlok erre, pláne, hogy állítólag - bevallottan - az 5 kili is 6,5-7 volt, és a 18-ra is azt mondták a szervezők, hogy hosszabb - csak azt nem árulták el, hogy mennyivel.
Verseny után mindenki kapott fincsi paprikás-paradicsomos-hagymás zsíroskenyeret, teát, narit, csak egy kicsit tolongani kellett a finomságokért, a nénik alig győzték etetni az éhes szájakat.
Az eredményhirdetés elég mókás volt, a fiúk pl. ilyeneket nyeretek: elekromos csavarbehajtó, metszőolló, csiszolókorong.
Nekem egy szép - levehető tetejű :o) kupa (eddig ez a legnagyobb!), egy stopper (ezt szerettem volna! :o))), meg egy L-es méretű bőrmellény lett a jutalmam...