kaanga Creative Commons License 2002.10.05 0 0 0
Feljelentésekre készül a KEHI
2002. október 5., szombat - 18:38
Az RTL Klub Híradójának információi szerint újabb feljelentésekre készül a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal hamarosan lezáruló vizsgálatai nyomán. A hivatal vezetése 1998 és 2002 között összesen 29 feljelentést tett, ezek közül két ügyben emeltek vádat.

Az előző kormányzati ciklus 29 feljelentése közül a rendőrség és az ügyészség tizet nem talált megalapozottnak. 15 nyomozás most is folyik, 2 ügyben vádemelési javaslat született, és kettőben megtörtént a vádemelés. A KEHI több feljelentést tett az FVM-hez kapcsolódó agrárcégek ügyében. A hivatal a kormányváltás után több vizsgálatot kezdett: az Országimázs Központnál, a Nemzeti Autópálya Rt-nél, a Magyar Fejlesztési Banknál, és vizsgálat folyik a Követeléskezelő Rt. és a Széchenyi-terv több pályázatának ügyében is.

AZ RTL Klub Híradójának információi szerint a hivatal több végleges, illetve részeredményről számol be már a jövő hét elején a Miniszterelnöki Hivatalnak. A híradó úgy tudja, hogy a KEHI több feljelentést is tesz majd, például az Országimázs Központ és a Magyar Fejlesztési Bank ügyében.

RTL Klub Híradó