gedeon_2001 Creative Commons License 2002.09.28 0 0 124
Kedves Suto olvtárs! Én azért nem teszek feljelentést, mert nem ennek a kreténnek a fejtegetései társadalmilag veszélyesek, hanem az a körülmény, hogy olyan lapban jelent meg, amelyet az ellenzék vezére reklámoz, amelynek főszerkesztőjét az általa szervezett dzsemborikon kiülteti a dísztribünre, amelyről azt sugallják, hogy az ellenzék egyik hiteles hangja. Na most ez utóbbi társadalmilag veszélyes dolgok kétségkívül nem bűncselekmények, ellenük tehát nem a büntetőjog eszközeivel, hanem politikailag lehet fellépni. Akkor pedig minek egy debil agymenését, melynek társadalmi veszélyessége önmagában csekély lenne, büntetőjogilag üldözni?
Tehát alapvetően félreértesz. Nem azért indítottam ezt a topicot, hogy egy szerencsétlen, buta embert bíróság elé citáltassak. Hanem azért, hogy rámutassak: enyhén szólva botrányos, hogy annak a lapnak a főszerkesztője, amelyben ez a cikk megjelent, VIP lehet az ex-miniszterelnök politikai mozgalmában. Meg hogy megérdeklődjem: mi erről a véleménye ennek a mozgalomnak a szimpatizánsainak. A cikk büntetőjogi minősítése pusztán azért releváns, mert te kétségbevontad, hogy ilyen minősítés egyáltalán szóba jöhet. Egyébként elég megállapítani, hogy egy olyan mozgalomnak, amelyik a demokratikus alapelvek alapján áll, nem lehet egy olyan újság az egyik ajánlott olvasmánya, amelyik az egyik héten a nácizmust dicsőíti, a másik héten pedig az alkotmányos rend erőszakos megdöntését latolgatja. (Szerintem buzdít rá, de ez tényleg legyen a rendőrök dolga.)
Annak, hogy szerinted mit jelent a forradalom szó, az ég egy adta világon semmi jelentősége nincs abból a szempontból, hogy mit jelent a cikkben a forradalom szó. Egyébként forradalomértelmezésed aligha fog bevonulni a politikatudomány annaleseibe :) És ha már a puccsot is emlegetted. Tudod, hogy minden dél-amerikai puccsot forradalomnak neveztek szervezői? :)
Előzmény: suto (123)