Thierry Creative Commons License 2002.09.27 0 0 49
Kedves JajjdeJo!

A téma talán kezd egy kicsit off lenni. Próbálkoztam Marxszal és Leninnel is, a Tőkét 150 oldalon keresztül bírtam, bevallom, Leninnel nem voltam ilyen energikus.
Az amerikai rendszernek a hatalom megszerzésére utoljára az amerikai függetlenségi háborúban kellhetett a nagytőke, azóta szerintem nem igazán.
A multik valóban ellehetetleníthetik a kis- és középvállakozásokat, ugyanakkor serkentőleg is hathatnak a versenyre, ami feltétlenül hasznos. A gazdaságpolitikának többek közt az a feladata, hogy megtalálja azt a szűk utat, ami a kettő közötti egészséges középút.
Egyébként sok "szocit" ismerek, és hallgatok, de még egytől sem hallottam, hogy az anarchizmus a fejetlenséggel lehet egyenlő. Az anarchizmus nagyon hamar fejetlenségbe torkollhat, de ez nem kötelező, csak sajnos a történelemben nem túl sok olyan példa van, ami az ellenkezőjét igazolná. A "vezető nélküli" értelmezése kettős lehet: ahogy Te is mondod, gazdasági, illetve politikai. Szerintem ma egyiknek sincs létjogosultsága.
Hogy ki keresztény, ki nem, magánügy. Mint ahogy az is, hogy milyen politikával szimpatizál. Nem hiszem, hogy erről kellene vitatkoznunk.