Ultrakonzervativhoz:
Igy van. De ezzel nem vontam ketsegbe a konzervativok letjogosultsagat. Egy peldat hoztam valamire, ami szamomra nem elfogadhato, eppen gyakorlati-tapasztalati alapon. A mersekelt konzervativok ilyeneket nem nagyon szoktak mondani. Nalunk ez inkabb a radikalis jobb, a MIEP es tarsainak vesszoparipaja.
Minta: ha elitelem az inkviziciot, azzal meg nem itelem el Jezus tanitasat. Ugye latod a kulonbseget? Ha elitelem a globalizacio ellen elhangzo demagog lozungokat, azzal meg nem allitom, hogy a globalizacio magatol jobb vilagba vezet minket, tovabba nem itelem el en bloc a konzervativok osszesseget. Nem is tehetem, mert sok dologban egyetertek.
J.S. Mill: azert o sok erdekeset es ma is ervenyeset mondott. A sajat eszmeimet viszont nem azonositottam az oveivel. Hoztam mas peldakat is, megpedig igencsak moderneket (EU, USA). Most te velem akarsz vitazni, vagy J.S. Mill-lel?
Egyebkent erdekes az is, hogy a sajat felfogasod elemeit veletlenul se adnad ki... Ugy latom, errefele csak en vagyok ennyire botor, hogy nyilt kartyakkal jatszom. Akkor persze van mire ugrani... aztan meg gyozzem kapkodni a fejem a celba ugyan nem talalt, de "jol megmondtam neki" erzessel elsutott tamadasok kozepette.