rhynn Creative Commons License 2002.09.26 0 0 topiknyitó
Naszóval sokáig érett bennem a dolog (Kb. fél év) és úgy magamba nagyon sokat pontosítottam a dolgon, most érett meg igazán.

Év eleje felé találtam a neten egy teljesen újfajta játékot, ezt szeretném a Phoenix-Projecttel meghonosítani.

Az Alapok
A játék úgy épülne fel, hogy adott egy világ (vagy mondjuk Európa térkép alapján vagy egy kitalált kontinens). Ez a térkép fel lenne osztva különböző szektorokra, ahol különböző országok vannak. Minden játékos egy-egy országba különböző posztokat tölthet be. Lehet pl.: Miniszter, hadügyminiszter, ellenzéki vezető, egyes rendszerekben király, stb). A játékosok egymás közti interakciókkal szövetségeket kötnek, háborúznak, belső problémáik támadnak stb. Ezeket az interakciókat a különböző operátorok (gy.k. mesélők) vezetik le. Ők irányítják a háborúkat, belső ügyeket stb.

A játék nem a Hódítóhoz hasonló egységgyűjtögetős harci játék lenne, nem is igazán webes alapon szeretném megoldani, amíg a játékosok tapasztalatot nem szereznek, hanem egy afféle nagy mesélős játék alapján.

A játék

Szóval a kezdeti kontines az olyan 72 szektorra lenne osztva. Az új belépők kidolgozhatnának egy olyan 2-3 szektornyi országot vagy államszövetséget, így bővülne a térkép. Ez olyan 10-12 játékosig mehetne, utána az új belépők már nem feltétlenül kapnak új országot, hanem egy működő dologba kell beszállniuk.
Ezután minden héten körülbelül 1 évnyi esemény megy le. A játékosok mind 1-1 operátor alá vannak rendelve, akiknek gyakorlatilag elküldik hogy mit szeretnének abban az évben csinálni. Ha több dolgot akar, akkor lehet 2-3 naponta is csinálni. Az operátor ezután levezeti a történetet hozzáigazítva a világban lévő eseményekhez.
Amennyiben a játékos vmilyen minőségi tudósítást ad a változásokról (bizonyos hosszúságú novella mondjuk 1-1 választásról, belső forradalmakról,nemzetiségi lázongásokról), akkor creditpontokat kap, amiket az országa fejlesztésére költhet. Amennyiben csak pár szóban írja le a dolgot, akkor egy alap creditpontot kap, amiből max a seregét tartja fenn, de azt se mindíg.

Interakció
Erre két lehetőség van: az egyik, hogy a játékos bejelenti, hogy háborút indít pl. és az operátor levezeti. A másik lehetőség, hogy a játékos és virtuális ellenfele (pl. a szomszéd ország kormányzója) megbeszélik a dolgokat, egymás között levezetik a csatát, vmelyikük (vagy akár mindkettő!) leírja saját szemszögéből a történetet, elküldi az operátornak, és akkor az történik amit ők akarnak. Ha nem tudnak megegyezni, akkor az operátor is szivesen segít pl. egy chaten keresztül. Ezekért újabb crediteket lehet szerezni.

Na röviden ennyi bevezetőt, az érdeklődőket szivesen várom itt a fórumon, vagy akár emilbe is: rhynn@mailbox.hu

A játék nem arról szól hogy egy mindíg győztes nagyhatalmat hozzál létre, hanem inkább a politikáról, ármánykodásról, vmi újnak a teremtéséről, s talán értékes tapasztalatok szerzéséről. Leginkább magukban alkotási, írási hajlamot érző játékosokat várok. Ez a dolog nagyon bejött nekem ,szeretném ha itt az rpg.hu és az index keretein belül is megvalósulna a dolog.
Várom a jelentkezéseket.