Latex Bond Creative Commons License 2002.09.26 0 0 285
Wamshoes :
A Te teljesen szolíd ízlésednek megfelelő cipő szvsz. lényegesen olcsóbb lenne, mert ezekben a cipőkben a sarkuk és a talpuk a legdrágább ! De komolyan ! Egy platform cipő a külföldi listákon is kb. 30%-kal drágább, mint az ugyanolyan felsőrésszel ellátott "hagyományos" lapos talpú kivitel. Végtére is a platformot vagy plexiből, vagy pedig parafából készítik el és esetleg ezt vonják be a cipővel/csizmával harmonizáló anyaggal. (Fából nem szokták, mert az elég nehéz lenne.) Márpedig mindkét említett anyagnak húzós ára van, hiszen tömöret kell legyártani belőlük és ráadásul szép formájút. Ergó ehhez külön gépgyártósor létezik, kézzel megmunkálni egy ilyen talpat szinte lehetetlen.
Szóval nem tudom... Legegyszerűbb, ha rákérdezel egy cipészetnél és legalább mi is képbe kerülünk a mai árakkal kapcsolatban.

T-né :
Köszönöm !
Igen, a lány valóban jó fej volt, de még éretlen, nulla tapasztalattal. Nem is vártam, hogy lecövekel mellettem. Na meg ne felejtsük el, hogy én sem voltam valami érett még akkortájt... :o)))
És akkor el is érkeztünk a felvetett kérdésetekhez : személy szerint pontosan akkor vesztettem el én is a szüzességem, amikor a szóban forgó leányzó, tehát 19 évesen. Így tehát együtt bénáztunk, de nagyon emlékezetes és kellemes bénázás volt !!! ;o)

Csaba11:
Így van !!! Ha csináltatod a cipőt/csizmát az összehasonlíthatatlan egy mezei vásárlással. Mégpedig azért, mert jó dolog újra és újra visszamenni, próbálgatni, izgalmas dolog előadni idegen embereknek a kívánságod (különösen nőknek, mert nekem ilyenben volt részem !!!) és a legfontosabb : az így készült lábbeli valóban nagyon kényelmes lesz magas sarok ide vagy oda. Az enyém 25 cm-es, de óraszám el tudnék lenni és sétálgatni benne... Az első csizmámat én is kb. 15 évesen vettem, pontosabban csináltattam a rettenetesen nehezen összekuporgatott zsebpénzemből, Hozzád hasonlóan. Felejthetetlen élmény volt !!! Egy középidős hölgy előtt kellett felpróbálnom (a cipész felesége lehetett), akinek - így visszagondolva - szerintem nagyon tetszett a látvány... Pedig életemben akkor sétáltam először igazán magas sarkakon és szerénység nélkül állíthatom, szinte a véremben volt hogy kell benne menni ! :o))))) Azelőtt nekem is Anyám csizmái játszottak, ha jól emlékszem.
Internetről már többször is rendeltem, különböző országokból (USÁ-ból is, ami a legnehezebb), de szerintem ezt már leírtam egyszer itt a topic-ban. Kivétel nélkül minden esetben az általam favorizált és biztonságos FAX-os módszert alkalmaztam. Ha konkrét kérdésed van, írj, majd megpróbálok rá válaszolni !