simico Creative Commons License 2002.09.23 0 0 588
007Gergö: köszönöm a válaszod, így már minden világos. Most már csak a banknak kell rámszakadnia... :)

Nem tudom, hogy a vezérlökocsi világítására lett-e már müködö megoldás, de valami eszembe jutott. A 745-ös dekóderen lóg egy "felesleges" lila vezeték. Ez nem tudom mire szolgál, de nem lehetne felhasználni a világítás be/kikapcsolásához? Mert ha nem akarjuk megbontani az ingavonatot (elvileg a valóságban tilos megbontani öket), akkor ezt a vezetéket tovább lehetne vezetni bújtatva (pl a kocsik alvázán, a kapcsolószerkezetnél átvezetve) a kocsik között a vezérlökocsiig, ahol a megfelelö elektronikai hókuszpókuszt (és vele a vezérlökocsi világitását) lehetne vele kapcsolgatni. Mintha az rémlene, hogy ez a lila vezeték az F1 gombbal lenne kapcsolatban (valami "jövöbeli" plussz funkciót lehetne vele kapcsolgatni), de lehet, hogy rosszul tudom.
Nagy hülyeség, amit írtam vagy van benne valami?

És még valami, amit állandóan elfelejtek megkérdezni. A Fonóban megcsodáltam az N-es digitális "asztalt", addig nem is tudtam, hogy van N-es méretben is dekóder. Ezeket elvileg lehetne használni H0-ás mozdonyoknál is (ahol nincs hely 745-ös dekódernek és az ember nem akarja "szétbarmolni" a mozdonyt) vagy a müszaki paraméterei (feszültség, árameröség és egyéb sütemények) miatt csak az N-es mozdonyokhoz jó?