eritelaz Creative Commons License 2002.09.23 0 0 57
Egy par szamdat,csak a helyes iranyba valo tereles erdekeben.
Az US ARMY letszma jelenleg 450.000 fo hivatatsos allomanyu kozlegeny,elso osztalyu kolegeny,tizedes..
11.500 tiszthelyettes
69.000 tiszt es fotiszt.

A Reserve vagis a tartalekos allomany( kikepzett es folyamatosan szinten tartott ero) 850.000 fo,haboru eseten elnoki rendeletre mozgosithato.
A NAVY 400.000 fot szamlal
Az USAF 385.000 a USMC 174.000 es a Parti Orseg 5864 fo

Az adatok nem teljesen pontosak,kerekitve vannak,de nagyjabol ez tukrozi a valosagot jelenleg.Ez kozel 2.5 Millio fo.Uj rendeletet tervezet van a torvenyhozas elott,amely vissza allitana azt a torvenyi szabalyozast ami szerint haboru eseten nemcsak a Nemzeti garda egysegeit lehetne berendelni,hanem minden 18. eletevet betoltott egeszseges ferfit es specialis szakteruleten dolgozo not..(egeszsegugyi szemelyzet,stb)..szoval van ember boven.

A topicba bele olvastam a regebbi(kb egy eves hozzaszolasok.) Jot mulattam rajta..:)) Kerdesem volna nehany emberhez...-Miert nem olyan dologgal fogalkoztok amihez ertetek is akar egy szikranyit is??? Az a Patriot vs Stinger raketa osszekeverese es a hozzafuzott elmeletek igen nagy szakertelemre vallanak..:))) Szoval igy,kozel egy ev tavlatabol,hany szovetseges repulot lottek le az Afgan..(Talib ugye??) erok? Meg volt valami sejtelmes megjegyzes is,hogy A C-17 esek majd hordjak haza a G.1 okat...valaki esetleg tudja,hogy hany G.I jott haza zsakban eddig? :)Aztan talaltam egy masik megjegyzest is,hogy az Orosz medvet is eltangaltak mar ott egyszer..Tudjatok a medve egy nagyon eros allt,de nem eleg eszes es nem eleg gyors.A Sas viszont mas strategiat hasznal,jo szeme van,eros szarnyai..ezek teszik olyan nagyszeru ragadozova amilyen.A Medve elverzett ott 11 even at tarto kinkeserves kuzdelemben.A Sas pedig megoldotta a problemat kevesebb mint 3 honap alatt...
Na szevasztok..eheheheheh
Udv:Erik