Törölt nick Creative Commons License 2002.09.22 0 0 74
Sziasztok,
szeretnek tanacsot kerni, hatha benez ide valaki mar...
Megkaptam az uj szemuvegem (17 eve csak lencset hordtam), es nem latok vele jol.
Feltem, hogy igy lesz, mert egyreszt a szemvizsgalaton magam is eleg bizonytalan voltam a "melyik jobb" c. kerdes, mikor mindefele lencset dugdostak elem a probaszemuvegbe. Masreszt, mar a szemuveg felirasa utan voltam egy szemklinikan vizsgalaton (ahogy a szemmutetes topicban mar elmeseltem) es ott nagyon mas ertekeket mertek, mint amilyen szemuveget felirtak nekem...:
Szemklinika:
bal szem/ -6,0, -2,6 cylinder 180 fokban, jobb szem/ -6,0, -1,8 cylinder 180 fokban.
Szemuveg / ofotert
bal/ -6,0 , -0,75 cyl. 180fok, jobb/ -5,75, -0,5cyl 180 fok.
A vizsgalatok elott (egy nap kulonbseggel voltam a ketton) ket hetet nem hordtam a kemeny lencsemet, azota viszont hordom)
Szoval, a vadi uj szemuvegben tajekozodni tudok ( a regi-regiben azt sem tudtam, all., mert sokkal erosebb volt, mint kellett volna es nem is volt cylinderes), kozelre is tuti jo, de messzire csak akkor latok, ha a szemuveg szarat kb. 8-10 centivel a fulem fele tolom, es igy nezek ki rajta ...
Igy persze torzit egy kicsit, de a tavoli dolgokat is elesen latom.
Kerdes, ha tudja valaki:
van valamilyen "garancialis" lehetoseg az optikusnal ilyen esetben? (22.000 Ft volt csak a ket szemuveglencse)
Vagy en voltam a hulye, mert bolintottam? Igazabol, en mondtam a dokinonek, hogy nem latom benne a tavoli dolgokat (pl. a rendelobol kinezve, nem tudtam leolvasni a boltbejarat feletti orat, meg a tabla sem ment vegig), megis ezt kaptam. A dokino, mikor ezt megjegyeztema vizsgalaton, azt mondta, hogy szokjak hozza a gondolathoz, hogy szemuvegben sose fogok ugy latni, mint lencseben. Ez ok lenne, de ennyire nagy kulonbseg nem lehet, ill. regi szemuveges emlekeim szerint ennel jobban lattam szemuvegben.
Drobek