tekiteknos Creative Commons License 2002.09.17 0 0 898
sziasztok!

kb 3 hete találtam rá erre a forumra, eddig tartott amíg az egészet a kezdetektől elolvastam. kíváncsi voltam miket írtatok, láttam műveiteket, le a kalappal mind remek munka.
szóval sokat tanultam tőletek, ugyebár én is beleszerelmesedtem a dekuba.
van pár hozzászólásom:
én alapozáshoz hobby festéket ( Kreativ Hobby-ból ) használok, ami bevált ezidáig. lakkot is próbáltam, de elég drágának találtam a deko boltokban lévő csöpp mennyiséget, ezért gondoltam kiprobálok valami mezei olcsóságot. bementem egy festékboltba és vettem: trinát lakkot, ami 0,5 liter ( jó sok ) és 420,- Ft volt, ami a kis mennyiséghez képest fillérke. tapasztalat: ragad de nagyon, büdos is az elején, de a célnak megfelel. Főleg a gipszre ( ha valaki arra is szalvétézna ) arra viszont nagyobb mennyiség kell, így ez tökéletesen bevált nálam.
A gipszre rátérve: próbálkozom azzal is, ha a gipszet sűrűbbre keveritek ki, kb tejföl sűrűségnél még sűrűbbre , így az hamar, szinte 2 perc alatt megköt, kb 10 perc után már kilehet venni a formából. én nem olajozom, simán kiesik a keretből. ja és akasztónak rafiát használok, ami szép természetes hozzá.

dekuhoz még valami: idáig lelkesen vásárolgattam a speciális deku ragasztót , majd gondoltam kipróbálom a tapétaragasztót, olyan filléres neylon zacsis ( mintha kókuszreszelék lenne ) félét vette. kikevertem, eleinte fura volt, de pár óra mulva használható lett, mitőbb fantasztikusan ragadt a szalvi mindenre.

Műveim már nekem is születtek, sajna még nyilvánosságra nem tudom hozni,

na de nem szeretnék túlirni senkit az oldalról, mert még az elején kiutáltok innen.

üdv
tekiteknos