Törölt nick Creative Commons License 2002.09.16 0 1 8
Felteszem olyan vasarolna nalatok, aki vagy fel elmenni egy offline shop-ba, vagy nala nincs ilyenre lehetoseg (pl. videken keves helyen eri meg ilyen boltot nyitni... Mar persze kisebb telepulesekre gondolok.).

1. Az arukrol legyenek kis kepek, de mindet lehessen nagyitani.
2. Pontos meretek kellenek hosszusagrol, keresztmetszetrol, vagy valami viszonyitasi alapot kell rakni a kepekre (egysegesen), hogy tudni lehessen mi mekkora.
2.a Az allagukrol is kell bemutato, vagyis miben kulonbozik a szivacsos a zselestol, meddig birja egy-egy elem, esetleg a felhasznalassal kapcsolatban is lehet tanacsot adni.
3. Nem vibratorokkal kapcsolatban leirasok, tanacsok, bemutatas.
4. Tanacsadas a sikositok hasznalatarol, a nem viz-alapu sikositok hatulotoirol, elonyeirol, ilyesmik.
5. Lehetoleg legyen kerdezesre lehetoseg anonym modon, tehat egy form vagy ilyesmi segitsegevel, ne kelljen mailt irni.
6. Megrendeleseket vissza kell igazoltatni, vagyis a beerkezett kereseket meg kell vizsgalni, hogy valosak-e, vagy csak a haverja szorakozott. (Szoktak vele.)
7. Az oldalon lehessen egybol rendelni is, ami a megfelelo titkositasi algoritmussal ellatott biztonsagos oldalon legyen elerheto. Itt a kartyaszamokat, ilyesmit lehet kerni. (Minimum hitelesittetni kell valami VeriSign vagy ilyen ceggel! SSL3, SSH, amit akartok, de legyen biztonsagos!!!)
8. A szallitasra alternativ megoldas: surgos (gyorsposta, UPS, DHL akarmi), nem surgos, vagyis hagyomanyos posta. Termeszetesen mind utanvettel megy.
9. A csomagolasrol kulon nem ejtek szot, csak okosan.
10. Feedback a vasarloktol fontos, legyen kiteve megrendeloi velemeny, es NE csak az ami istenit titeket, hanem mas is, mert az gyanus ha ti csak kiralyok vagytok. (lasd pl. www.tar.hu)
11. Technologiailag figyelni kell a platformra, az adatbazisra, a folyamatos kapcsolatra, kell grafikus/webdesigner, valamilyen adatbazis-programozo, kesobbre eleg egy rencergizda. (hacsak nincs folyamatos fejlesztes)
12. Raktarkeszletnek lennie kell, nem lehet 1-1 darabot tartani mindenbol, aztan majd ha kerik akkor hoztok. A dragabb cuccokbol - pl. gepesitett eszkozok ferfiaknak, ugyanez noknek - persze nem kell kamionnyi mennyiseg.
13. ORIASI figyelmet forditani a higieniara es a LATHATOAN sertetlen csomagolasra. Ha valami is hibadzana, en dobnam a szemetbe egybol, vegulis olyan helyen lenne hasznalva, ami nem tur semmifele ketelyt.
14. Telefonos elerhetoseg szerintem kellene, es nem 06-valami szam, hanem rendes vonalas. Itt leginkabb not kellene elkepzelni, akinek jo telefonhangja van, es nem rohogcsel mindenen.

Nagyjabol most ennyi, ha meg eszembe jut valami irhatok.

Udv
Lord_Oberon