kandor Creative Commons License 2002.09.15 0 0 668
Szia Hét!

Ha szeretnél megtanulni fényképezni és van egy kis pénzed amit fotózásba fektetnél akkor inkább új optiká(k)ban gondolkozz (amilyened még nincs, nem tudom, hogy pontossan milyen fotóscuccaid vannak) vagy csak fényképezz minél többet és nyersanyagra, kidolgozásra költs. Az MZ-50 vázzal nagyon sok minden megoldható, és szerintem ehhez képest egy ME-F egyáltalán nem lenne előrelépés(hacsak nincs feltétlenül szükséged 1 második vázra, vagy a modern plasztikcsodák után egy fémvázas gépre).
Az MZ-6-ost én is nézegettem egy darabig, szerintem tudásához képest kedvező áron kapható, és ezzel a vázzal már meg lehet tanulni a spot fénymérés alkalmazását is, ami az MZ-50hez képest azért előrelépés. A vakuelektronikája is jobb, de ahhoz hogy teljesen kiaknázd a tudását elég húzós áron kapsz csak vakut.
Ha már egyszer elkötelezted valamilyen szinten a Pentax márka mellett magad, akkor én azt javaslom hogy inkább először optikákat, kiegészítőket vegyél a vázadhoz, és ha már nagyon zavarnak a gépváz technikai korlátai csak akkor válts. Mert
váz és váz között sokkal kevesebb a különbség mint két optika között(ha egyáltalán össze lehet ezt hasonlítani)
Én is csak 3-4 éve fényképezgetek komolyabban, egy MZ-M-et használok és a fent leírt utat követtem.
Úgy érzem hogy többet ér ha van többféle optikád, közgyűrűd, szűrőd stb. és pl egy MZ-50 vagy teszem azt K1000-es vázad mintha lenne ugyanannyi pénzből egy top állapotú LX-ed vagy Z1-p-d de csak egy 35-80-as alapzoomod.

Szia: Andor