FeLaZso Creative Commons License 1998.06.20 0 0 26
Tájbor!
Érdekel az általad említett kombinált fűtés. Ha tudnál részletesebb infót írni és/vagy megadni, hogy hol lehetne utánna nézni, az jó lenne. A költségek is érdekelnének, nagyvonalakban.
bubu!
Ez nálunk is így van most (családi ház), hogy fen sokkal melegebb van. De arra gondoltam, hogy esetleg meg lehetne oldani, hogy a falakban föntről a meleget visszavezetni az alsó szint padlószintjére és így cirkulálna a (meleg) levegő. A laktérben felfelé, a falakban (csövekben) lefelé.
Pepin!
Ír6nál a tapasztalataidról a panelekből épített házról! Bár, nekem személyesen nem nagyon teccik ez a megoldás, de mindenképpen mérlegelni kell. Nem ismerem annyira, hogy fel tudjam mérni az előnyeit és a hátrányait.
ANYAGIAK: a pénz kérdést úgy gondoltam, hogy nem feltétlenül kell, hogy rendelkezésemre álljon a teljes összeg a ház komplett felépítéséhez. De! Már a kezdeteknél meg legyenek a biztos források arra, hogy ha nem is totál készen, de bőven beköltözhető és lakható formáig el lehessen készíteni a házikót. Mindezt úgy értem, hogy a saját tőkén túl biztosítva legyenek minél kedvezményesebb hitelek, amiket kvázi bármikor fel lehet venni. (Dolgozói építési hitel kamatmentesen és LTP kedvezményes kamatozású hitelek, rokonok hozzájárulásai).
TELEK ÁR:2-2,2 milkó között is el lehet csípni egy-egy jó telket még akár Nagykovácsiban is, amiről köztudott, hogy húzós hely a telekárak tekintetében. Úgy gondolom, hogy nem kell elkapkodni és akkor találhat magának Jó Áron :) telkecskét az ember. Ha meg sokáig nem sikerül, akkor közben úgyis gyűlik a pénz... :)
FŰTÉSRŐL: Mennyibe kerülhet egy klíma rendszer kiépítése egy házba? Sokkal húzósabb, mint valami hatékony fűtési rendszer? Valaki látott már ilyesmit működésben?