Adam--14 Creative Commons License 2002.09.14 0 0 5563
Rövid beszámolók a tegnapi Göcsej Kupáról:

A Szabadka magabizosan verte a ki tudja melyik osztályban induló MAFC csapatát. A fővárosiaknál egy félidőn át jól játszott Maljkovics majd teljesen beleszürkült a mezőnybe, labdához is alig ért. Már sokadszorra veszem észre, hogy biztatóan játszik az 5-ös számú Horváth Ákos, aki előbb utóbb jobb csapatban is szerepet vállalhat(na). A versenykiírást nem tudom, de szerintem ezzel gyakorlatilag a jugó csapat döntőbe jutott, ma este dől el a ZTE-Paks derbin, hogy ki lesz az ellenfele. (Hétfő este SPORT1!!)

ZTE-Dombóvár: Már az első negyedben döntésre vitte a dolgot a Zete, magabiztosan játszottak, miközben Halimics nevetséges mutatványokkal próbált faultot kiharcolni, az amerikai Spivey pedig csak gyengébb védő ellen tudott jól egy-egyezni. A többiek mintha pályán sem lettek volna, s nem hiszem hogy Eatonnal is nagyban más lett volna az eredmény. Az első félidőben játszott a kezdő5ös: Nisavic brilliánsan irányított, Bencze nagyon hajtott és szép megoldásokkal ragadtatta tapsra az egyre népesülő publikumot, Kámán mindenhonnan betalált, a Cseranics-McClendon páros pedig nagyon jól dolgozott együtt. A második félidőben szinte csak a cserék játszottak, akik így együtt nem túl acélos produkcióval rukkoltak elő. Összességében elmondható, hogy félgőzzel is megérdemelten nyert 25 pont körül a Zalaegerszeg, de ha nagyon hajtottunk volna, akár duplája is lehetett volna.

Kaposvár-Körmend: Dzunics és Szőke sérült volt, míg a másik oldalon 4 légiós játszott. Úgy vettem észre, hogy a Körmendbe a "vezér szerepet" Trummerre kívánják hagyni, ami nem egy okos húzás, ismerve hatalmas hullámvölgyeit, no meg nem túl magas IQját. Mujanovicsnak nagyon ment a dobás, ő volt a legjobb, Grebenár nagyon bátortalan volt, Clay az egyik kedvencem, de szerintem egy igazi scoreleaderre lenne szükség, Toroman nem irányítónak való, ő igazi kettes, Suber tud látványosan játszani, de nem kiegyensúlyozott. A kinti dobások jól sültek, ezért tartotta jól magát a vasi csapat. De hol van pl. a kispad?
Kaposvárban Ivkovics csak szenvedett, ő bizony egyre jobban fakul, kopik. Jól játszott Simon, valamint nagyon tetszett Fülöp játéka is. DeGray feltehetően jó lesz, most nem sokat mutatott, az új feka pedig semmit. Varga 2-esen nem találja helyét, de csere irányítónak hasznos lesz. Ha majd a teljes csapatot látom, akkor alkotok bővebb véleményt a somogyiakról.

Elsőre ennyit, kiváncsian várom a ZTE-Paksot!