Pepin Creative Commons License 1998.06.17 0 0 22
Néhány észrevétel:
Személyes tapasztalat, hogy a tetőtérbeépítést, hacsak lehet kerülni kell. A tetőtér természetes szerepe a hő és víz szigetelés, te meg ebben az ütközőzónában akarsz lakni. :-o
Hőszigetelés: láttam egy nagyon jó módszert. Tető, alatta nylon. A szelemenek közé lazán damilt húzol. Nikecell táblákból !!pontosan!! kivágod a szelemenek közé bekerülő darabokat. Átlukasztod egy-két helyen - a damilozástól függően -, majd áthúzod a damilt, és bicigliküllővel feszesre spannolod. A módszer lényege, hogy a külső és a belső felületek között nincs hőhíd.
Gyorspaneles (betonyp) lakóházak: 1 évesen vettem egy háromszinteset, nem teljesen készen. Hét évig laktam benne, úgy, hogy közben fejeztük be. Tapasztalat dögivel. Felazso, ha érdekel, jelezd, írok róla részletesebben is.
Költségvetés: bocs, de 2 milkóból még a telek sem fog kijönni. Most durva leszek, de ha még egyszer családi házba kellene vágnom (egyelőre elegem lett belőle), akkor addig el sem kezdeném, amíg nincs úgy pénzem, hogy NAGY telekkel, tetőtérbeépítés nélkül, minimális alápincézéssel a 4 főnek + vendégeknek + a család speciális igényeinek megfelelő gyk. egyszintes házhoz ne legyen meg a zseton. IMHO minden más zsákutca, és erre kemény, családpróbáló évek után fogsz rájönni. Én átéltem, hogy hét év küszködés után bagóért kellett elnyomni a rossz koncepciójú házat, és a mai napig is érzem a felesleges megerőltetés hatásait. (Pedig már két éve eladtuk.)