sti Creative Commons License 1998.06.15 0 0 14
Alápincézés: szerintem jó, főleg ha ide megy az autó is. Viszont a szigetelésre ne sajnáljátok itt a pénzt és a szakértelmet! Nálunk kicsit belvizes a talaj, és kicsit beszivárog alul. Az utólagos szigetelés, ami nem igér semmi biztosat, 1.5 misi!

Tetőtér: a legnagyobb előnye az elszeparálhatóság. Főleg váratlan vendégeknél jön jól. Kis lépcsőmászás természetesen van, meg nehéz a lépcsőt igazán jól elhelyezni, de azért nem rossz annyira. A meleg nálunk nem túl vészes, tény hogy néhány fokkal melegebb van, de jó nagy, dönthető (azaz egész éjszaka nyitvatartható) ablakok mellett este idáig minden nyáron (3 db) 10 óra felé már kellemes hűvös volt. Végszükségben azomban megfontolandó egy légkondi, meg praktikus az alumínium reluxa is, ami a nap melegét veri vissza napközben kicsit.
A szükséges terület 4 főre min. 80 m2, de csak iszonyatosan jól eltalált arányok mellett, 100 m2-nél már lehetnek kisebb hibák, 120 felett pedig már kisebb luxust is be lehet vinni.

Anyagi források: szocpol: 2 gyerekre 1.2 misi, 3: 2.2 misi. Jelzálog hitel: iszonyatosan magas kamat (26%), és legalább 5 évig kell törleszteni, azaz hiába gyűlik össze előbb a lóvé. Citibank gyorshitel: 19% kamat, viszont olyan cégnél kell dolgozni, amit ők komálnak, valamint olyan kimutatható jövedelem, ami jó a törlesztőrészletekhez. Más forrás nem nagyon van, bár a Szekeres Imi biztos tudna még tippeket adni...