oneas Creative Commons License 2002.09.12 0 0 39
Tiszteletem!

"Akkor ezek szerint a fenékpuszilgatás most az mszp-nek sikerült jobban.
Azt gondolom, hogy ezekről az emberekről nyugodtan le lehet mondani szavazatilag, ezeket az egyszerű létfenntartásnál több dolog nem érdekli."

Ha a logikád szerint feltesszük, hogy ezek az emberek eleve ilyenek, akkor nem kellett puszilgatni őket. Ahhoz viszont, hogy átbillenjenek valamit mindenképpen ki kell találni.
Politikai erő olyat nem mondhat, hogy akár egyetlen szavazatról is le lehet mondani. A "Mindenki hozzon még egy embert" mozgalomban nem volt kritérium megfogalmazva, tehát azért látják páran a dologban a szimpla matematikát. Egyébként ez túl egyszerű lenne így: nem mi vagyunk hibásak, de ők mind hülyék. Valahol az egyetemen mintha tanították volna is a kognitív disszonancia redukciója elnevezéssel ezt a hárítást. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy a mai Magyarországon bizony igen sokan élnek a létminimum alatt vagy annak közelében. Lehet demagógnak hangzik, de mindig is a létfenntartás lesz az első és csak az nem érti ezt, aki valahonnét fentről ítélkezik.

"Ha azt akartad sugalmazni, hogy egyre több ilyen igénytelen ember van az országban, azt tudom mondani, hogy igen, de azért bizakodok, hogy nem lesznek túl sokan."

Ezek az embereket nem nevezném igénytelennek, legfeljebb máshol vannak az életükben a hangsúlyok. Valószínű, hogy a Te értékitéleted az ő szemükben szintén igénytelennek vagy finnyásnak hat, mert hát minden relatív. Őket inkább átlagembereknek lehetne nevezni; nem ér rá politizálni, nem is érti mi van és ezért befolyásolható, mert inkább a mindennapi megélhetés érdekli, gondjai vannak, (lakáshitel, nő a gyerek, betegség, munka) és ez kitölti az életét. Ennyi.
Mivel észrevételeim szerint kurva sokan vannak, meggyőzni kell őket megpróbálni, nem megalázni és leköpni, különben tuti a kudarc (lásd pesti lumpenprolik).

"A mondatom meg lehet, hogy tényleg általánosít, az szerencsésebb lett volna, hogy az ilyen emberek az mszp-re szavaznak"

Te sem gondolhatod komolyan, hogy "ilyenek" nem szavaztak a Fideszre. Magad is láthattad a közvetítésekben, hogy amikor a hithű csapat a Fradi B középpel megerősítve kivonul bármikor bárhová, azért nem csupa akadémikusból áll.

Mielőtt még rámsütné valaki, hogy én is amolyan elfogult magyartalan kommunista lumpenproletár lennék (ami egyébként teljesen ismeretlen személyektől már előfordult), megjegyezném, hogy okl. mérnök vagyok és családunkról az első írásos emlék 1323-ból való.

Hogy a topic-hoz visszakanyarodjak: Pongó azt mond, ami jólesik neki. Joga van hozzá. Én is bemondanám egy gyenge pillanatomban egy zártláncú tv-hálózatba (!), hogy a Varga Jocó egy hülye buzi és a kurv@ anyját. Na és? OV-nek nincsenek nagyobb személyiségi jogai, mint a Jocónak. Ettől jóval nyilvánosabb helyeken is durvább dolgok szoktak manapság elhangzani, az MN meg jól megcsinálta neki reklámot. Aki ugye rágalmat közzétesz (TV2), maga is rágalmaz. Ezt még szépen országossá tette az MN, nehogy valaki lemaradjon róla. Bumm. A legkisebb tróger itt maga Pongó. Elnézést a sok szövegért.

oneas

Előzmény: PAPEN (31)