Kedves Actionman
Na tessék, nem voltam itt, oszt most indult be minden...
"Az emlitett konyben tobb olyan fogalom is szerepel, amely nem fer osszes a keresztyenseggel, pl reinkarnacio, bolygoerok, eteri test, etc. Ezeket a keresztyenseggel osszefuggesbe hozni, ezekkel magyarazani az evangeliumokat, azok megcsufolasa (imho). "
Talán csak a hivatalos római katolikus kereszténységgel nem fér össze... De még egyszer mondom a mai egyház marha messze áll a kereszténységtől...
Másrészről: minden irányzatnak van egy ezoterikus (belső) és egy exoterikus (külső) értelmezése. Ilyen az iszlámban a szufi, a judaizmusban a kabbala, stb. A kerszténységben is van ilyen értelmezése, aspektusa, aminek szinte semmi köze a ma közismert kerszténységhez...
"Nem tudom, milyen alaprol indult el, de fals ez a 'levezetes'"
Ha nem tudod a kiindulást, akkor honnan tudod hogy fals?
"Nezd el nekem, hogy ilyen melysegben nem erdekel ez a hazugsag. Bar akkor miert vette bele a boldogmondasokat? "
Kérlek ne minősitsd a dolgot. Saját bevallásod szerint sem tudsz róla eleget, igy korai neked bármit is mondani róla. Ismerd meg és vitázzunk róla...
Azt hoyg miért nem vett bele bizonyos dolgokat, kár kérdezni, hiszen ez is abbol a logikából fakad amit nem vagy hajlandó megismerni...
"A legzavarobb az egeszben az, hogy Varadi keresztyenseg cime alatt valami attol nagyon kulonbozot mutat be. Es ezt nem kellene, mert esetleg nagyon felrevihet nehany keresztyenseg irant erdeklodot"
Nem. Váradi Tibor az ezoterikus kereszténység (János kerszténység) tükrében mutatja be az evangéliumot.
Véleményem szerint világosan le van irva, hogy mit várhat az olvasó.
"Ismetlem, arra szeretnem a figyelmet felhivni, hogy amit o keresztyensegnek nevez, az valami egeszen mas, mint amit az egyhaz keresztyenseg alatt ert."
Na ez a kulcs!! Az hogy az egyház mit ért kereszténység alatt csak EGY aspektus az össze közül... Lehetnek más vélemények is, ugye?
Summázva a véleményem: Nem olvastad el a könyvet, nem voltál a szerző előadásain, nem probáltad a vallások szintézisét megteremteni, és csak az általad igaznak tartott rendszerben gondolkozol.
Számodra tényleg káros a könyv.
Még mindig fura nekem, hogy ugy mondunk véleményt valamiről , amit nem ismerünk.
Üdv
Adept
Ui.: A New Age-et felejtsd el. Vagy inkább ismerd meg, és akkor meglátod a hatalmas különbségeket...