curvoisier Creative Commons License 2002.09.05 0 0 163
Szija laja!
Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy éves nem hordós érlelés/pihentetés után is klasszissal jobb a pálinka. Illatok és ízek jönnek elő a "semmiből" és általában valami balzsamos háttérérzet is megjelenik. Hosszabb távú érlelési tapasztalatom nem nagyon van - talán annyit tudok megállaptani, hogy a jelzett minőségjavulás két év utám megáll. Hanyatlást eddig még nem tapasztaltam.
Várom, hogy egyszer majd hordóim legyenek, no abban lehet majd konyakot csinálni...

Az említett sárgás színt nem tudom, mire vélni, árnyalatot az ágyaspálinkák és a hordós cuccok kapnak. Szerintem.

Szilavajtáknál szerintem a legjobbak a vörös, félig ringló (fosóka) felé hajló, lucskos-édes fajták. Ezek közvetlenül evésre nem is az igaziak, lekvárt se nagyon lehet főzni belőlük. Annál inkább szilvóriumot.

Előzmény: lajafix (162)