chipmunk Creative Commons License 2002.09.05 0 0 336
Sziasztok,
Nagyon régen jártam erre, de jó látni, hogy a bonsajcsapat mindig aktív.
Két gondom van: a serissám és a kínai szilem is úgy nő, hogy amikor visszavágom az őrült hajtásaikat egy-két levélre, utána a legutolsóból nő a következő hajtás, ezáltal már nagyon hosszú ágaik keletkeztek. Merjem teljesen visszavágni, hogy tömörödjön? Vagy majd inkább tavasszal egy erős metszés? Így nagyon seprűk kezdenek lenni (pedig a szil moyogi).
A másik, hogy amit Endrútól kaptam kis fikusz most nyáron kint van, nagyon beindult. Már nyár közepén vágtam a hosszú hajtásaiból és most megint fa formája van, de újra megnyúltak hajtásai (több mint 10 centis hajtások, az egész fa magassága 20 centi...) most levágjam ezeket vagy sem? Biztos nem lenne baja, de elvileg tavasszal kéne visszavágni. Még cserépben van.
Egyébként tavasszal készítettem két csoda kis fát tavalyi beszerzésű fenyőből és madárbirsből, áttettem bonsai tálba, szépségesen hajtottak, ahogy a nagykönyvben meg van írva, csak mikor nyár közepén volt az a hőség, mind a kettő hőgutát kapott és meghalt. Tanulópénz megfizetve...
Üdv
Chip