Grof Creative Commons License 2002.09.05 0 0 2610
Mondial, mondtam én, hogy lesz itt Urbán és Lipcsei egy csapatban:
:-)
---
Gellei a stockholmi csapatot játszatja Izlandon

2002. szeptember 4., szerda, 17:52

Csütörtökön indul Izlandra a magyar labdarúgó-válogatott, amely az október 12-i, stockholmi, Svédország elleni Eb-selejtező főpróbájának tekinti a reyjkjavíki fellépést.

"A tavaszt a kísérletezésre áldoztuk, ám most már összeállt a fejemben egy 24-25 fős keret, amelyen csak sérülések, vagy súlyos formahanyatlás okán változtatnék" - mondta Gellei Imre szövetségi kapitány. "Már Izlandon is azt az együttest akarom szerepeltetni, amely a svédországi Eb-selejtező rajtján is pályára lép."

- Mely posztokon akadnak még kérdőjelei?
- Tagadhatatlanul vannak még kérdéses helyek a csapatban, főként a középpályán és a csatársorban gondolkodom még az összeállításon.

- Ezek szerint a spanyolok elleni védelemmel hosszú távon is számol.
- Valóban, hiszen például a ferencvárosi Dragónerrel szakmailag elégedett vagyok. Ő a ligaválogatottban, majd a horvátok ellen is jó teljesítményt nyújtott. Az MTK elleni szabálytalansága miatt megkapta a büntetését, amit nem szeretnék kommentálni, hiszen valószínűleg Garami József, a Fradi szakvezetője is számít rá a Kocaelispor elleni UEFA-kupa mérkőzésen, ahogy a válogatottban is szükség van a játékára. Dragóner mellett a szintén rutinos Urbán, valamint a fiatal, ambiciózus Gyepes kap lehetőséget, a bal oldalon pedig Lőw Zsolt az első számú jelöltem, míg a jobb oldalon a jelenleg vakbélműtét után lábadozó Bodnár Lászlót, az általam ugyancsak sokra tartott Fehér Csaba helyettesíti. Az említettek előtt pedig két kiforrott futballista, Dárdai Pál és Lipcsei Péter feladata lesz a minél folyamatosabb játék kilakítása.

- S ezzel el is érkeztünk a támadókhoz, illetve a játékmesterek személyéhez.
- Nem mondom, hogy ez ügyben gondjaim lennének, de még gondolkodom, kiket küldök pályára Izlandon a Miriuta, Lisztes, Tököli, Fehér Miklós, Kenesei kvintettből.

- Noha kapitányi székfoglalójában kijelentette: csak azokat a labdarúgókat válogatja be, akik rendszeresen játszanak a klubjukban, Fehér Miklósnak mégis lehetőséget adott, ám a Cottbusból a napokban eltanácsolt Sebők Vilmost Izlandra sem viszi ki.
- A két eset között nagy a különbség. Fehér Miklós kálváriája kezdetén még volt idő a kísérletezésre, most már nincs. Izlandon ugyanis főpróbát tartunk, azaz azt a csapatot akarom játszatni, amely Stockholmban is pályára lép a svédek ellen.

- Mi az, amiben sürgősen és elsősorban javulnia kell a válogatottnak?
- Rossz lenni tapasztalni még egyszer azt a fölényt, ami labdabirtoklásban nyilvánult meg a spanyolok javára ellenünk, hiszen ez mindig magában hordozza a biztos vereséget. Törekednünk kell arra, hogy a meccs nagy részében nálunk legyen a labda, továbbá az adódó lehetőségeinket is illene jobban kihasználnunk. Amennyiben így lesz, az eredmények sem maradhatnak el.

Bánki József

[origo]
---