Narancstalan Creative Commons License 2002.09.04 0 0 68
Nagyon hiteles forrás.

Amiről te beszéltél - "amikor megtudták a kormány legelső döntését" , új autók vétele - azt közbeszerzésnek hívják, és a Porsche Hu nyerte, volt is belőle kavar, most perelnek a többiek.


Jogszabály - éspedig az állami vezetõi juttatások jogosultsági feltételeirõl szóló 1997. évi kormányrendelet - csak helyettes államtitkártól felfelé rendelkezik a gépkocsihasználatról.

"Tarolt a Porsche Hungária Kft. (PH) a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI) által még az elõzõ kormányzati ciklusban, áprilisban kiírt, a Közbeszerzési Értesítõben május 2-án megjelent nyílt közbeszerzési pályázaton. A július 3-ai eredményhirdetés szerint a PH az 1550 darabos flottából 1400 darab autó - 700 Skoda Fabia, 300 Volkswagen (VW) Bora és 200-200 VW Polo, illetve Skoda Octavia - szállítására nyert lehetõséget. A jármûveket annak a mintegy ezer központi költségvetési szervnek - minisztériumoktól az országos hatáskörû intézményekig - szánják, amelyek ellátását az idevágó 1996-os kormányrendelet alapján a büdzsé kímélésére feltalált központosított közbeszerzéssel kell megoldani. A bõ másfél évvel ezelõtt kötött, elvileg idén december végéig szóló keretszerzõdésben megrendelt 875 gépkocsi ugyanis idõ elõtt elfogyott, így menet közben kellett új pályázatot kiírni"

Szóval itt szó nincs Mercedesről, ha láttad is - valószínűleg még Pintérpapa meglévő kocsija az.

Nézd csak meg A dátum 2000. április 5., 2 db Mercedes S430 L és 8 db Mercedes E320 4 Matic típusú személygépkocsi beszerzése.

"A leköszönt miniszterelnök az elmúlt négy év során legalább egy tucat nagy értékű autót használt. Leggyakrabban azonban két Mercedes 320-ast, egy Audi A-6-ost, egy 190-es Elegant Mercedest és az elhíresült Toyota RAV 4-est vette igénybe. A terepjárót állítólag Orbán kifejezett kérésére vásárolták, holott nem felel meg sem a protokoll, sem az alapvető biztonsági követelményeknek: a RAV-4-es igazi divatos hobbiautó. "

Szal mellélőttél, csak nem ismered be, korrekt vagy.

Előzmény: bad100 (66)