hkuti Creative Commons License 2002.09.04 0 0 50
Kösz a hasznos információkat. Tényleg nem szabad túl sokat várni egy szövegszerkesztőtől. Viszont, mint a példa is mutatja érdekes problémákat képes felvetni, ha valaki odafigyel ezekre, amikor felbukkannak.

A meglevő lehetőségeket viszont nem árt megtanulni, sőt propagálni használatukat. Már évek óta használtam ezt a programot, amikor rákaptam, hogy az igényesebb helyre szánt szövegeimet a szinonímaszótár segítségével is átfésüljem. Az eredmény: pontosabb és színesebb, érthetőbb szöveg.

Kezdek attól félni, hogy a program egy idő múlva már "érteni" is fogja amit írok. Akkor az is lehetővé válna, hogy ugyanannak a gondolati tartalomnak különféle stílusokban való átfogalmazására javaslatokat tegyen. Pl. lehet a figurát "tudományosra" vagy "közvetlenre" venni. Micsoda eszköz lenne az e kampányszövegírók kezében! Tán még az üres duma átdolgozásával is megnyerő szövegekhez juthatnának. Ettől már csak egy lépés, hogy maga a rendszer írjon egy politikusnak olyan beszédeket, amire épp szüksége van.

Szerencsére, mint mondod, ettől nagyon távol vagyunk. De azért én már egy kicsit kezdek félni a Nagy Testvér materializációjától.

Előzmény: rumci (42)