BaSand Creative Commons License 2002.09.04 0 0 12
...ha ez a lóvé Orbánék alatt jött össze, akkor ők vajon miért nem adták oda a pógároknak?
A dolog elég egyszerű. Meg fogod látni, hogy az "odaadták" után milyenek lesznek a gazdaság makrogazdasági mutatói. Az "odaadás" után 2004-ben már (a növekvő) infláció alatti béremelkedéseket tervez a kormány a közszférában. Vajon miért? Az "odaadás" után (a megnövekedett fogyasztás miatt) a külker egyensúly romlik. Az "odaadás" után gyengül(t) a forint. Vajon miért?

És ezzel együtt nem mondom azt, hogy nem érdemelték meg a pedagógusok, az egészségügyben dolgozók a fizetésemelést. (Arról nem beszélek, hogy csak az alapbéreket emelték meg, viszont az ez által megemelkedett pótlékok, túlórapénzek stb kifizetésére nem kaptak az intézmények emelt keretet, ami a kórházak adósságának emelkedéséhez vezet)
Csakhogy az "odaadásnak" van egy másik oldala is, amiről nem beszélnek.
Valamelyik ügyeletes szocialista lángész a tegnapelötti Aktuálisban számszerűsítette is az üres kasszát, összesen 20 millió Ft szabadon elkölthető pénzük volt a kormányváltáskor.
Ügyes, mondaná erre Kohn bácsi. Húsz millióból elkölteni soksok milliárdot. Valami hasonló sikerült egy hajdani KISZ nacsalnyiknak, aki egy millió Ft kölcsönből megvette a Caolát, szőröstől- bőröstöl.
Ismerek még egy történetet:

Amikor Jézus körültekintett és látta, hogy nagy sokaság közeledik hozzá, így szól Fülöpnek:
"Honnan vegyünk kenyeret, hogy ezek ehessenek?"
Ezt pedig azért mondta, hogy próbára tegye; mert ő már tudta, hogy mit fog tenni.
Fülöp így válaszolt neki:
"Kétszáz dénár áru kenyér sem elég nekik, hogy mindenki kapjon valami keveset."
Egyik tanítványa, András, a Simon Péter testvére így szól hozzá:
"Van itt egy fiú, akinél van öt árpakenyér és két sült hal. De mi ez ennyinek?"
Jézus ezt mondta: "Ültessétek le az embereket!"
Azon a részen pedig nagy fű volt. Letelepedtek tehát a férfiak, szám szerint mintegy ötezren.
Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta (étkezésre) az ott fekvőknek; ugyanúgy osztott a sült halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szól tanítványaihoz: "Gyűjtsétek össze a maradékokat, hogy semmi ne menjen kárba!"
Összegyűjtötték tehát, és tizenkét kosarat töltöttek meg az öt árpakenyérből való darabokkal, amit meghagytak azok, akik fogyasztottak.

Előzmény: 1valaki (6)