firstmaggio Creative Commons License 2002.09.04 0 0 11
Petsing Mária Zita szerint nem az a fő baj, hogy a gazdaság fejlődése 3% körülire lassult, hanem az, hogy ennek összetétele katasztrófális. Kizárólag a fogyasztás duzzasztásával érte el a "remek gazdaságpolitikát folytató" Orbán-kormány....

Lehet őt szeretni, nem szeretni, de szakértelmét dőreség lenne elvitatni. A mondandója lényege szerint az Orbán-kormány gazdaságélénkítési stratégiája kizárólag rövidtávú (szerintem választási) célokat szolgált.
Ami az így "félretett" pénzből elosztható volt (sőt még többet is) abban biztosak lehetünk, hogy az Orbán-kormány elosztotta.

Aki kicsit belegondol a Medgyessy-kormány első 100 napos stratégiájába, az szerintem látja, hogy annak a kiemelt célkitűzése a bizalom erősítése és a szavahihatőség bizonyítása volt és semmi köze sincs a gazdaság állapotához. Ebbe amúgy a "jobboldal" keltette acsarkodás kényszerítette a kormányt, de szerintem a kényszer ellenére kimondottan jól jöttek ki belőle. Mostantól viszont bizonyíthatják mennyire értenek a gazdaság megerősítéséhez. Szerintem ebben semmi esetre sincsenek hátrányban az orbáni populista gazdaságvezetéssel szemben.

Tehát: teljesen mindegy, hogy aktuális likviditási szempontból honnan van a pénz, a fedezetét biztosan mostantól kell kitermelni.

Előzmény: BaSand (4)