svmmvm bonvm Creative Commons License 2002.09.03 0 0 288
Válasz mindkettőtöknek...
1. Egy szóval sem mondtam, hogy minden zsidó keresztényellenes lenne. Csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy az egyházellenes támadások magját megkapargatva érdekes dolgokat figyelhetünk meg.

Az kereszténység az európai kultúrkörben jelentős kohéziós erőként mutatkozik meg, integrál, morális alapot nyújt az eltérő társadalmi rétegeknek. A keresztény kultúrkörből származnak a meséink, és számos szokás, szerte európában. Az 'európai' ember éppen ezér olyan, amilyen. (Közhely a "protestáns etika", meg a "puritanizmus")

Jelentős társadalmi változás -hadd nevezzem forradalomnak- nem képzelhető el a vallás kiiktatása nélkül. Említhetném pl. a bolsevista forrongásokat, a kommunizmust, aminek az egyházellenessége igen jelentős társadalmi program volt: a tufa néppel kiirtották a polgárságot, a propagandával szolgává silányították őket, és néhány vezérnek ez nagyon jó biznisz volt. (A kommunista vezérek és szponzoraik közt nem 0 new yorki bevándorolt személy volt, és ez csak az igazság fele.)

A globalizmus (nem -izáció!) szintén hasonló dolgot tervezget: ne gondolkozz, dolgozz, fogyassz! Ez nagyban közrejátszik a múlt pár évtized egyházkiröhögtető kampányában.

2. req, nem a filozófiát támadom, mert iszonyatosan nem érdekel, ki mit hogyan mikor, a miért viszont igen:)