playboy2002 Creative Commons License 2002.09.03 0 0 201
Kedves DcsabaS(191)!

Ha a múltban T=d/c időközönként egymás után tetted le a töltéseket úgy, hogy a mínusz végtelenben kezdted, és mentél az origó mellé, akkor 0 időben a töltések generálta potenciálok egyszerre érkeznek az origóba. Ha a töltések váltakozó előjelűek voltak, akkor az eredő potenciál véges lesz, ha pedig mind egyforma előjelűek, akkor végtelen (az előjel a töltések előjelétől függ).


Tehát továbbra is ragaszkodsz ahhoz, hogy a potenciál 1/r nem pedig 1/r + C és az önkényes sorrendhez. Különben a konkrét irodalomat (é. szerző, cím, oldalszám, bekezdés, mondat stb.) még mindig nem adtad meg, arra vonatkozóan, hogy az egyszerre érkező potenciálokra lenne egy önkényes sorrend. Én tudom miért nem...

A többire:
Nyilvánvaló, hogy melyik limeszt kell előszőr végrehalytani, előszőr természetesen leraktuk a részecskéket (tehát limeszelni kell), aztán számoljuk a potenciált véges időre, aztán limeszelünk t végtelenre is. És bárhogyis raktuk le a részkéket, biztosak lehetünk, hogy, mire beáll a statika, a végeredmény ugyanaz lesz.

Előzmény: DcsabaS_ (191)