John Zero Creative Commons License 2002.09.01 0 0 185
SPOILER!!!
Aki nem akarja tudni a "kevésbé fényes" igazságot, és csak a poénos rész érdekli, az ne olvasson tovább!!!

Ma jártunk Kocsordon, készítettünk fotókat is, majd kirakom valahova, addig türelem :-)

A következő információkat egy helyi bácsitól szereztük: a lényeg, hogy Szalacsi Sándor valóban LAKOTT a Jókai Mór utca 27 alatt. Egészen 3-4 évvel ezelőttig, amikor megölte a feleségét, majd emiatt ült 1-2 évet a börtönben, amikor kijött, akkor már béna lett(?), és visszaköltözött a szüleihez, azóta új tulajdonosa van a háznak. A bácsi ezeket mondta, de valószínűleg tényleg így is volt.
Fogarasi Árpád nem volt otthon, de a szomszédja segített nekünk. Megnéztük az "objektumot", amit még talán 1980 körül építgetett (a hidegháborús idők után jött az ötlet), szerepelt is valamelyik Friderikusz produkcióban, ha minden igaz. A szalacsis filmet valószínűleg Zsigmond Dezső készíthette, aki kb. 1 hetet töltött el a faluban, és mindenkit meginterjúvolt az objektummal kapcsolatban. Az objektum egy kb. 2 méter vastag fallal rendelkező "betonbunker", igazából egy saccra 20-30 négyzetméteres szoba.A felvétel legalább 3-4 éves, de talán még idősebb, mert a felvételen még mintha épülne a "bunker", ami saccra 2-300 köbméter betonból állhat.

Sajnos talán így már annyira nem ragyog Sándor "fénye", de azt hiszem, hogy azért továbbra is szerethetjük Sándort azért, ami volt, akkor...