Deimoss Creative Commons License 2002.09.01 0 0 701
Hail!
Szerintem nem érdemes azon répázni, hogy a pszihológusok mit akarnak. Betiltani egyszerűen nem is lehet a szerepjátékot. Hiszen minden nap szerepet játszunk… Az okkultizmus és az rpg kapcsolata számomra annyiban merül ki, hogy az egyes fantasy-vallásokból megpróbálom kiszűrni az igazságokat.

Mellesleg kb. 7 éve játszom rpg-t, már kb. 6 éve foglalkozom okkultizmussal, de abszolúte nem az rpg hatására kezdtem el. Nem árt figyelni a valóság és a fantasy határára. Mert ha már nem látsz határt, az gáz. Akinek gyenge a személyisége és hülye a mesélője, az ne játsszon szerintem.

Természetesen a legtöbb fantasy világban ugyanúgy benne van a keresztény vallás, mint a sátánista (bár a sátánizmust az emberek nagyon félreértik). Mindenkinek van egy szimpatikus vallása mondjuk M.A.G.U.S.-ban (már ugye aki játszik). Az igazi szerepjáték az, amikor képes vagy ugyanolyan jól eljátszani egy Ranagol-lovagot, mint mondjuk egy Domvik-papot. Bár az utóbbi nekem nehezemre esne… (jelenleg többek között egy inkvizítor Adron-pappal játszom). Ha valakinél viszont a színészkedés túlságosan is átmegy a való életbe, az szívás.

FONTOS: létezik egy rpg-újság Institia néven. Jelenleg nem csináljuk, mert most a kedves főszerk. azon van, hogy rendesen nyomdában lehessen nyomni. Mindegy. A lényeg: csinálunk egy Institia-honlapot, amibe kéne némi dokumentum. Ha tudtok küldeni ÉRTELMES hozzászólásokat olyan témákhoz, hogy: szerepjáték, humor (lehetőleg rpg-vel kapcsolatos), vers, novella, vallás, filozófia, akkor írjátok meg emailben. A címem: phoboss@freemail.hu. Ha az Institia-tagok is egyetértenek, felrakjuk a hozzászólásotokat. Sajna azt még nem tudom, hogy a honlapnak mi lesz a címe, de megírom, amint kiderül. Kb. egy hónap múlva már üzemelni fog.

MÉG FONTOSABB: bárkit ha érdekel, van egy rpg-klub Gyálon. Nemhivatalosan az Institia klubja. Kb. 12-15-en mindig ott vagyunk szombatonként/vasárnaponként (ahogy épp ráérnek az emberek). Általában déltől másnap reggel 6-ig megy a játék. Igényes szerepjáték tapasztalt játékosokkal (lásd: én… ). Van ott M.A.G.U.S., mesélek D&D3-at, van Cthulhu, Shadowrun, Ars Magica, és még sorolhatnám. Szar ügy, hogy Gyálon van, de én pesti létemre mindig képes vagyok elmászni addig.

Egyéb: valaki csinál itt Neverwinter Nights-hoz kalandokat? Mert azt is küldhet emailen. Lehet hogy kap tőlem vissza egy párat.

De hosszú lett.