Én kijártam a zenei általánost, ott tanítottak egy-két dolgot a zene fogalmával kapcsolatban, de amiket leírál nem voltak benne. :) S nem is lesznek soha sem. :)
"Az elmúlt évtizedek alatt olyan zenei forradalom ment végbe, amilyen nem volt még és nem is lesz több."
Arra gondoltál, hogy mindenféle mechanikus, elektrónikus, valós és mesterségesen generált zajok jelentek meg, amelyekre rángatóznak az egyedek?
"Már nem csak a dallamkombinációk száma végtelen, hanem a használható hangszerek."
A dallamkombinásiók idáig is végtelnek voltak, csak fantázia kérdése volt az egész. Ehhez pedig gondolkodó elmék kellenek, nem pedig véletlenszámgenerátorokat működtető tranzisztorok.
Hangszerek: aha, persze! elég szűk réteg fog elismerni egy lemezjátszót(na jó kettőt és egy megamaxi alap keverőt) hangszernek. A számítógépekről ne is beszéljünk!
Soha nem értettem a zajok besorolását, de látom még azok sem értik, akik szeretik, szóval megnyugodam.
Egy dolgot kéne megérteni. Amíg számítógépek szimulálják a zeneszerszámokat, addig az általuk keltett zaj is csak A ZENE szimulációja lehet. Az, aki programozónak, vagy palacsintasütőnek(DJ) tanult, soha nem lesz zenész. Mert sajnos ezt tanulni kell és legfőképpen érezni(nem fizikailag)!