req999 Creative Commons License 2002.08.27 0 0 155
Szia Gyorgyi!

A plebania.net fórumán én is megkaptam azt a választ, hogy a plébánián lehet bejelenteni a kilépést (bár ott azt mondták, hogy ott kell bejelenteni, ahol megkereszteltek), de utána hamarosan közölték, hogy ettől még az egyház taglétszáma nem csökken. Mókás. Egy busz, amelyről nem lehet leszállni.

Nem minden egyháznál van úgy, hogy nem lehet kilépni. Egyeseknél az ember ír egy kilépőlevelet, és kész, el van intézve. Így lenne a korrekt, a normális, nem? Főleg hogy a belépés, beléptetés nem a szabad akaratomból történt, hanem úgy, hogy cselekvésképtelen voltam kéthónapos kiskölökként. Most, harmincévesként úgy gondolom, hogy nekem ebből teljes tisztelettel elegem van, nem kérek belőle többet.

Azért csak a katolikus egyháznál zavar a "tagságom", mert csak ennél az egyháznál vagyok tag -- kinyilvánított és határozott akaratom ellenére. Hogy más hol tag, az nem érdekel, viszont mérhetetlen pofátlanságnak tartom, hogy állambácsi egyházakat támogat. Szépen tartsák el a hívők az egyházaikat, vagy gazdálkodjanak az addig megszerzett javaikkal, de most már takarodjanak a zsebemtől! Nem csak a katolikus egyház, hanem az összes többi parazita is.

Azt hiszem, nincs az a gazdag ember, aki ne fogadna el szívesen még egy kis pénzt, ha nagyon tukmálják. Miért tenne másképp az anyagi javakat elméletileg semmibe vevő, a szegények között minden vagyonát szétosztó r.kat egyház is, akik tökéletesen pontosan, tévedhetetlenül képviselik Jézust és tanításait a Földön? (irónia)