széles tamás Creative Commons License 2002.08.25 0 0 3
Kedves kradir!

P. György nagykorú személyével semmi bajom nincs, mindöszesen arra vagyok kivancsi, hogy a jognak asztalánál mindenki egyformán foglal-e helyet.
Természetesen, ha a Minisztérium és az ügyészség is úgy foglal állást (hasonló esetek vizsgálati anyagát figyelembe véve), hogy nem történt jogszabálysértés, vagy a megtörtént jogszabálysértés olyan csekély fokú, hogy büntetést kiszabását nem teszi indokolttá, természetesen nagy örömmel fogadnám.
De abban talán egyetértünk, hogy az eset kivizsgálását, az esetleges eljárás lefolytatását NEM a Légügyi Hatóságnak kellene lefolytatnia az érintett érdekeltsége, valamint a Hatóság jó hírnevének megőrzése érdekében.

Természetesen NEM a pilóta elmarasztalása érdekében emeltem szót, illetve nyitottam topicot, magam is ismerve a pilóták kiszolgáltatott helyzetét, csak bízom abban, hogy az előbbi hozzászóló "ez magyarország" véleménye azt jezi, hogy minden esetet a demokratikus jogállamiság elvei szerint vizsgálnak.

Amennyiben az érintett pilótatársam elmarasztalásáról döntene esetlegesen a bíróság (nem kívánom senkinek), javasolnám az ítélet meghozatalakor figyelembe venni a cselekmény társadalomra veszélyességének fokát összehasonlítva a július 4-én az Erzsébet hidat lezárókra kiszabott pénzbüntetés mértékével. Ha azt a jogtól és igazságtól független bíróság 50.000.- mértékben ítélte a társadalomra veszélyesnek akkor P.Gy. esetében a legcsekélyebb súlyú büntetés kiszabását sem tartom indokoltnak.

Sz.T.

Előzmény: Törölt nick (2)