marylou Creative Commons License 2002.08.23 0 0 194
Kedves Eveis!
Először is meg kell mondjam neked, hogy tetszik a stílusod. Sokat beszélgettem már itt a fórumon is olyan emberekkel, akik nem rokonszenveztek a Fidesszel, és többnyire sokkal indulatosabbak voltak, mint mi, akik szimpatizálunk. Sokszor pedig kimondott rosszindulatot tapasztaltam. Ezért üdítő kivételként tartom számon, ha valaki indulatok nélkül tudja elmondani a véleményét. Magam is erre törekszem, ha nem is mindig sikerül.

Most két mondatot idéznék tőled, amelyeket nem egymás után írtál le, de mégis összetartoznak.
de ami átjött felém a median keresztül, az lesujtó volt.
próbálom kivonni magam a hatásuk alól. Igy a Fidesz PR sem volt hatással rám
Nekem érdekes volt ez a két mondat. A Fidesz üzenete nem jutott el hozzád, az MSZP üzenete viszont nagyon is. Semmi gond, ez csak azt jelenti, hogy az egyik irányba nyitott voltál, a másikba nem. Így hát a véleményed is ezt a helyzetet tükrözi.

Az én módszerem kicsit más. Nem a szavakat, hanem az intézkedéseket szoktam elsősorban figyelembe venni. Mondani sok mindent lehet, de amit tesznek, az mondja el az igazat. Csak két konkrét példát említenék:

95-ben az MSZP-SZDSZ kormány megszüntette GYED-et, amit a Fidesz azonnal visszaállított. A megszüntetés egy felelőtlen lépés volt ebben a helyzetben, mikor amúgy is tragikusan kevés gyerek születik. A visszaállítás azt jelenti, hogy ők tényleg fontosnak tartották, hogy megkönnyítsék a gyerekvállalást.

Nagyon jó ötlet volt a Fidesz részéről, hogy a családi pótlékot ahhoz a feltételhez kötötte, hogy az iskolaköteles korú gyerekek valóban járjanak iskolába. Mert nekik fontos volt, hogy a hátrányos helyzetű emberek leszakadása valamennyire csökkenjen, legalább a gyerekektől kezdve. Ha járnak iskolába, később jobb esélyük van szakmát tanulni, és jobb esélyük lesz, hogy munkát kapjanak.

Az MSZP most megszüntette ezt a feltételt anélkül, hogy jobb ösztönzést talált volna arra, hogy a hátrányos helyzetű szülők valóban iskolába küldjék a gyerekeiket.
Ez világosan mutatja, hogy nekik nem annyira fontos a hátrányos helyzetűek felzárkózása. Ha fontos lenne, akkor ezt az öszönzést nem szüntették volna meg. Ez szerintem óriási hiba a részükről. Azt a benyomást kelti, hogy nekik nagyon is jól jönne egy olyan nyomorban élő réteg, akiket egy tányér levessel is befolyásolni lehet. A politikai károkon kívül sajnos azt kell mondanom, hogy ez a társadalom egészére nézve is roppant káros, mert a felzárkózás folyamata mindannyiunk számára fontos lenne. Igaz, hogy ez az ösztönzés nem oldja meg ezt a problémát, csak az első lépés ezen az úton. De ezt az első lépést igenis meg kellett volna tenni, nem pedig visszafordulni.

Előzmény: eveis (178)