Stregovác Creative Commons License 2002.08.23 0 0 59
Kedves magyarpolgar!

Néhány hétre médiaelvonó-kúrás szabadságot írtam elő magamnak, de visszaesőként átlapoztam a távollétem alatt kupcba gyűlt újságokat, s benéztem a fórumba is néhány hír kapcsán.

Aug. 16-án ezt írtad: "gyanítom, hogy holnap az összes ballib lap lehozza a halálhírt de nem átallik majd egy utalást tenni a korvin láncra is. Élén a népszabadsággal."
[Átallik: gondolom = átallanak]

Nos, ha elkerülte volna a figyelmedet, mit ad Isten, 17-én egy palugyaiistván ezt írta a Népszabadságban nekrológ gyanánt: "A Tanár Úr nem szűkölködött elismerésekben sem, hiszen a hatvanas évek elején világútlevél birtokosa (…) A rendszerváltozás után azonban, amikor 1993-ban Széchenyi-díjat, 1995-ben Akadémiai Aranyérmet, 1999-ben a Pro Renovanda Hungariae Alapítvány fődíját, végül tavaly a Corvin-láncot kapta meg, egyre többször fordult meg olyan körökben, amelyek, legalábbis a szellemi környezet megóvása helyett inkább annak szennyezésében jeleskedtek."
[Kiemelések tőlem.]

Nem emlékszem, hogy nekrológban ilyen hitvány, pitiáner, hányadék, szennyes lelkű megnyilvánulással találkoztam volna. Ha törpepalugyai nem szerette B.J.-t, vagy megbukott nála, maradt volna csöndben s morgott volna az elvbarátai körében. Olybá veszem a szennyiratának üzenetét, hogy eztán ha senki más sírját soha nem is, de a palugyaiét joga lesz majd bárkinek híg sárgával lesz@rni.

Stregovác
Undorügyi (and Consulting) Kft.