endru Creative Commons License 2002.08.21 0 0 319
Karesz
Arra gondolok a száraz levegő az oka. Vagy nincs nagyon kicsi cserépben? Amit az idén vettem azt azonnal kétszer akkorába ültettem és még ez sem nagy. Elsösegély: átlátszó nejlon zacskóba betenni, lekötözni, kétnaponta megnézni (kinyitni) ha kell öntözni. Evvel nagy páratartalmat érsz el, ha növésnek indul és nem hullik ennyire akkor vedd ki.

Pichichi
Ezek szerint fagyalod van. Remélhetőleg Ligustrum sinensis, azaz kinai fagyal. Nincs tapasztalatom a teleltetésével, de keresek valakit aki ismeri. A könyvekben sem találtam adatot, majd a neten is keresgélek. Ha valamit megtudok akkor itt és a honlapomon megirom. A cserepe vastagfalú kékes vagy zöldes szinű? A cserép szokásos mérete a magasságának 1/3 része. Ha nagyon sok a lomb akkor még nagyobb javasolt különösen akinek nincs gyakorlata. Minden növényre szabály, hogy a fénynek és a hőnek egyensúlyban kell lenni. Ha (télen) sötétebb van akkor alacsonyabb hőmérséklet kell, ha erősen fűtött szobában van, akkor több fény kell. Persze ezt nem mindig lehet megvalósitani.
Azt hogy milyen az az "emeletes" azt nem pontosan értem, nézd meg a "stilusok" oldalt, vagy a "galéria3) -ban keresgélj és ird meg.
A Kertészeti Egyetemen szept 28-29-én lesz a Bonsai Show. Nem állitok ott ki, de találkozhatunk.

Előzmény: pichichi (314)