Dino_ Creative Commons License 2002.08.21 0 0 114
Szervusztok! Mint pár hete boldog G2 tulajdonos, lenne pár kérdésem Hozzátok.
A G2 tényleg nem rakja bele az ISO értéket az EXIF infóba, vagy csak én nem találom? (IrfanView-ban EXIF pluginnel, ill. WinXP saját képnézőjének Properties/Advanced részénél nézem, de egyiknél se találok ilyen infót).
Mi a különbség az ExposureTime és a ShutterSpeedValue között? (Bár ez lehet hogy elég amatőr kérdés :)

Amúgy egy érdekes piros szösz van az objektíven belül (biztos valami gyári törlőruha egy szálából - gondolom zárt rendszer az objektív, nem kerülhetett ez máshonnan bele...), meg van egy hot pixel is (szerencsére mondjuk eléggé a sarokban), így aztán azon gondolkodom, hogy el kéne vinni szervizbe, bár Pompi rémtörténetét hallva lehet, hogy ez nem lesz olyan egyszerű eset... Látszólag az a piros szösz nem zavar be a képbe, de akkor is zavaró dolog a tudat, hogy ott van valami "gyárilag", aminek nem kellene ott lennie.

Végül: mint új digitális gép tulajdonos, nagyon élvezem, hogy annyit fotózom, amennyit akarok, aztán a felesleget egyszerűen törlöm. A pár hét alatt már több mint 1 GB képet készítettem, és meg vagyok velük elégedve, bár látszik, hogy van még mit tanulni (pl. sötétben koncertfotózás :-).