granturismo Creative Commons License 2002.08.16 0 0 136
Sziasztok.

Miért nem kell az eredeti kárpit? A veteránminősítésnél ez igenis probléma lehet. Nem kaphatja meg a minősítést olyan autó sem amely olyan színűre van fényezve amilyen eredetileg nem létezett.
A másik, hogy én ha nem lenne követelmény, akkor is mindenképp törekszem arra, hogy mindenben az eredetinek megfelelő legyen.

csszolee
Arról a Velóról amit a közlekedési előtt fényképeztél csak az az egy kép készült? Esetleg nem tudod az elérhetőségét annak az embernek? Közben beszéltem azért ezzel a Katona nevű kárpitossal. Ez egy komoly szaki. Egy csomó veteránautót csinált már. Van interenet site-ja is. Tele olyan járgányokkal amit ő csinált. Azt mondta vállalná a dolgot. Árat viszont nem tudott mondani. Viszont a korhűséghez kellene eredeti burkolat. Nem baj ha szakadt rossz csak valami legyen. Nekem van eredeti hátsó jobb és bal szoknyám, meg a hátsó sárvédőn lévő kis ponyva. Van még egy ponyvázott ajtóm bevarrt plexivel. Szóval kellene eredeti tetőponyva, orrborítás, az elejére való borítás jobb és bal meg az ajtók alján lévő borítás. vagy valahol pontosan megnézni hogy ez EREDETIBEN hogyan nézett ki.
Bizony igaza lehet ricsosznak veszélyes megvenni ilyen ponyvákat anélkül, hogy az ember ne nézné és tapintaná meg. Nem tudom megítélni hogy a Zitex vajon mennyire olcsó, de az biztosan igez, hogy nekem valszeg kevés. Kimenni sajnos a belátható időn belül nem tudok. Miután hétköznap kellene menni. És szerintem 2 napra, mert egy nap alatt mindhárom céget bejárni lehetetlen. Az árak azért kicsit sántítanak, mert ezek cseh cégek azaz nem 6 hanem inkább 8 forinttal kéne számolni a koronát. Aztán a Zitex az ajtót plexi nélkül adja azaz itthon még kell szerezni plexit, formára vágni, kifúrogatni és találni valakit aki bevarrja a bőrbe, utána az egész bőrt rávarrja az ajtókeretre mert az nem kapcsozva hanem varrva van eredetileg. Ugyanez igaz az ajtók alatti kis ponyvára amit meg a csőre rá kel húzni és úgy összevarrni. Azaz ezt csak úgy lehet föltenni, hogy ott a komplett Velorex. Aztán ott van még az eredeti ülés meg a csomagtartó burkolat. Ez eredetileg piros műbőr és bordázva van. Ilyet csak az egyik cég kínál, de ott piros nincs. És még csak a ponyvánál tartunk. Nem egy egyszerű ügy. Bizony azért igaz hogy ha SZIGORÚAN ragaszkodunk az eredeiséghez akkor az nem lesz olcsó mulatság.

ricsosz
Dehogy akarunk kihagyni! De azt írtad nem leszel netközelben. Én is megváro mit mond majd ez a srác a börzén. Hol leszel te lenn és milyen B. Károllyal akarsz beszélni?
Kösz hogy belinkelted a cikket.
A én velomat megnézheted bámikor ha előtte szólsz bár most nincs rajta túl sok látnivaló.
Azért nem kínáltam neked a velót mert te komplett Velót szeretnél olcsón. Én meg csak a komplett burkolt karosszériát adom el, forgalmival, új rendszámmal és néhány alkatrésszel 40 eft-ért. Ha ennél több kell akkor már ez drágább lenne.