Antisystem Creative Commons License 2002.08.15 0 0 62
Itt a mai helyzetjelentés, egy topictárs tollából (a kipontozásnál rövidítettem):

Barátaim!

Egy rövid helyzetjelentés az árvízről.

Ma hajnalra kritikussá lett a helyzet a nagytétényi Duna-telepen. A számítások szerint a víz 875 cm-el fog tetőzni vasárnap, amely ha bekövetkezik, gyakorlatilag az egész területet elönti majd a víz.
Én fél négyre értem ki és hat után jöttem el, s akivel tudtam, beszéltem és közben dolgoztam is. Ennek az ott-tartózkodásnak a naplóját olvashatjátok a továbbiakban.

A legnagyobb baj, hogy a lakosság döntő többsége nem hiszi el, hogy szombaton vagy vasárnap el fogja vinni a házát az árvíz, ezért a hivatalos kérések, felszólítások ellenére sem akarja elhagyni a házát, és nem viszi az ingóságait. Ahogy becsültem, körülbelül a lakosság 30%-a veszi komolyan a helyzetet. Több vízügyi és katasztró*akértővel beszéltem: mindenki azt mondja, hogy a Duna-telepen csak a csoda segíthet. Erre pedig nem érdemes várni.

A dunaparton az első munkások reggel jelentek meg: a közhasznú munkások mellett reggel egy népes társaság érkezett. A társaság elkezdte a munkásokkal együtt a homokzsákokat tölteni és kirakni. Ennek eredményeképpen délután ötre vastag homokzsáksáv borította a part több részét, de ez nyilván csak apró segítség lesz, ha jön a víz, áttöri.....
...
...De ha ez nem megy, lehet kimenni süteménnyel, üdítővel és sok minden mással, a segítségnek rengeteg módja van.

De abba is hagyom a borongást, mert most itt nem ez a lényeg.
Ahogy Antisystem is mondta (kösz): holnap háromnegyed nyolckor a Városház tér 13-ból indul a társaság a következő zsákolásra és egyéb, felmerülő árvizi munkákra. Mindenkit szeretettel látunk ott.

Aki tud, kérem segítsen!!!!!

Ugyan - ha jól emlékszem - ez a helyi MSZP székház, de az árvíz nem politikai rendezvény :-)))

ÜdV

Előzmény: MetaCode (48)