netizen Creative Commons License 2002.08.12 0 0 148
De befejezve az offolast.

A jelen helyzet visszassaga az, hogy van egy financoligarchia, aki megfizet kb 1000-1500 politikust azert hogy ne csinaljanak semmit, gyakorlatilag.

A megoldas, amit latni szeretnek a kov lenne:

1. Szulessen torveny arra, hogy a kormany sem direkt, sem pedig indirekt nem avatkozik be a sajtoba, a mediakuratoriumokat is felszamolnam. Szanaljak az MTV-t az MR-t, tokesitsek fel, szakmai palyazati uton valasszak meg a vezetoket aztan csokolom. A kozszolgalatisagot ugy kepzelnem el, hogy lenne egy alap, amire a kozszolgalni szandekozo mediumok palyazatokat adhatnanak be, megjelolve a musor celjat es celcsoportjat, ill. bizonyitva a valos tarsadalmi igenyt, magyaran telleg letezik-e a celcsoport.

2. Szunjon meg minden egyhaz allami dotacioja. Ekkor ugyanis az egyhazak nem a csecs szopasaval, hanem valos lelkigondozassal foglalkoznanak, mert rakenyszerulnenek arra, hogy a hivek hozzajarulasabol eljenek meg.

3. A partok allami dotalasanak azonnal abbafejezse. Aki 12 ev alatt nem lopott eleget ahhoz, hogy fennmaradjon az dogoljon is meg. Masfelol, ezzel megszunne a jelenlegi politikai elit bebetonozott helyzete, hiszen egy most indulo parttal szemben pofatlan helyzeti elonyuk van. A jelenleg meglevo olyan partformaciok, akik magukon kivul nem kepviselnek semmit, elolvadnanak. Ettol a perctol kezdve a parto(cs)k(ak) ra lelnnenek kenyszeritve arra, hogy valodi kozakaratokat kepviseljenek, mert kemenyen meg kellene dolgozniuk ezen akarat(ok) tamogatasaert. Persze ha szembekopik a valasztoikat, akkor 4 ev mulva nem lesznek tamogatva. En ebben latom a garanciat arra, hogy a koz valos akarata ervenyre jusson.