lord Creative Commons License 2002.08.12 0 0 1066
Alátámasztom magam is: északon mindenütt úri gombának szólítják a császár galócát és igenis jó levesbe. A fiatalabb példányok bőre igenis lenyúzható, sőt, néhány helyen színezőnek használják a szárított kalapbőrt, mint a sáfrányos szeklicét. És igenis ehető a tönkje, sőt. Ettem már fokhagymával bedörzsölve, de az túl durva hozzá, szerintem. Amit mi szedtünk a hétvégén, az roston végezte, de egyszerűen nem lehet elrontani. Esti sörözésnél egy társaság mellettünk alufólia+parázs technológiával varázsolt és csak a neveltetésem akadályozott meg abban, hogy én legyek az első, aki gombáért embert ölt.
(Adalék: pirított kenyérre fokhagymát dörzsöltek, arra friss paradicsom-gerezdek, és mindezt csöpögtették szalonna meg kolbász zsírral. Azt úgy.)

Népszabis fényképet nem találtam pöfetegről, de egy júniusi cikket igen: http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=56675&DocID=55399#55399

Amúgy tonna számra találtunk piros tinórát és nyári vargányát (Borsod- Bükk alja). Lepárolva, adagolva figyelnek a fagyasztóban.

Érdekesség, hogy Újhold volt, papíron semmi esély, de a sok eső+meleg= pára megtette a magáét. Két hete ugyanott nem volt ember, aki 100 Ft/ kg áron átvegye a vargányákat, annyi volt.