Yupyter Creative Commons License 2002.08.09 0 0 246
""Az Ön férje gazember!" kijelentést vélte életveszélyes fenyegetésnek Balogh László MDF-es politikus - tudta meg az X-Press. A miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság elnöke július 23-án bejelentette, hogy a hétvégén kétszer, telefonon keresztül életveszélyesen megfenyegették.

A képviselő ezzel kapcsolatban bejelentést tett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A rendőrségen jegyzőkönyvbe mondta azokat a kifejezéseket, amelyek telefonon keresztül elhangzottak. Ezek közül a legerősebb kifejezésnek a fenti minősül.

Dr. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrségi eljárásról pénteken ad tájékoztatást, a jegyzőkönyvben szereplő kijelentésekről nem nyilatkozott. Az X-Press Hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőrségi eljárás keretében folytatott adtagyűjtés során kiderült, hogy az ismeretlen által elkövetett cselekmény legfeljebb rágalmazás, de semmiképpen nem veszélyes fenyegetés. Erre a tényre Balogh Laszló figyelmét is felhívták, aki feljelentést tett a Szegedi Városi Bíróságon rágalmazás miatt.

A bíróságnak péntekig kell döntenie a nyomozás elrendeléséről, vagy elutasításáról. Amint arról már korábban hírt adott az X-Press, Balogh László szerepet vállalt a Szegedi Nagybani Piac körüli vitákban. A jelenlegi fideszes vezetésű önkormányzat elképzelése szerint egy új cég, új helyen működtetné tovább a piacot. Az új cég felügyelő bizottságában Balogh is helyet kapott. A piac áttelepítése jelentős gazdasági érdekeket sért, tehát nem kizárt, hogy az inzultus emiatt érte, a "fenyegetést" ezért kapta. A politikus életében nem először fordul elő hasonló eset: egy alkalommal tettleg bántalmazták Szeged egyik főterén, más alkalommal pedig maga vélte úgy, hogy autóval üldözik, ezért rendőri segítséget kért. "
Korridor