Csumika Creative Commons License 2002.08.09 0 0 1041
Sziasztok !

Úgy hallottam, hogy itt vannak a profi gombaszakértők ! :)) Tegnap a miskolci piacon vettem olyan nevű gombát, hogy "úri gomba ".... Ti ismeritek ? Narancssárga a kalapja, húsa fehér,lemezei halványsárgák, tönkje fehér. Azt mondta az árusító asszony, hogy nagyon finom, rántani is lehet, de inkább levest szoktak belőle főzni, mert olyan az íze, mint a csirkéé. (Azt mondta, u.úgy kell feltenni, mint a húslevest...)
Na, már csak 1 problémám van: azt mondta,h. a kalapjáról azt a narancssárga hártyát ne felejtsem el lehúzni. Azt persze nem kérdeztem meg, hogy mi lesz, ha nem húzom le....U.is én próbálgattam, próbálgattam, van ahonnan könnyen le tudom húzni, de van hogy az istennek sem jön le. Ma már muszáj megcsinálni a gombát, kérlek írjatok, h. mi történik, ha nem tudom lehúzni azt a nyamvadt hártyát ???
Bocsi., kicsit hosszú voltam. Előre is köszi a segítséget.(Ja ! És jöhetne más recept is ! :)) )

Csumika