Esti Judit Creative Commons License 2002.08.08 0 1 287
Visszterve meg a nok harisnyara szoktatasara :

Arra is erdemlmes gondolni, hogy

1.Egy csomo nonel ez reszleges vagy teljes stilusvaltast kovetelne, amibe nehezen megy bele az ember. Nem mindenki erzi magat jol ugy, hogyha nem valami laza, kenyelmes ruha van rajta. De ez megszokas kerdese foleg. Harisnyaban es szoknyaban az embernek egy csomo dologra figyelnie kell, mashogy kell mozognia, ulnie. Aki nem szokta meg ezeket, az feszeng. Szoval meg kell szokni, de ahhoz akarni kll megszokni.

2. Ahhoz hogy valaki igazi harisnyas nove valjon, aki mindig harisnyat hord amikor csak lehet, ki kell alakitani egy praktikus es eleg nagy harisnyaarzenalt. Ez sem olyan egyszeru. Sok ido es turelem kell hozza. Ki kell tapasztalni, hogy milyen harisnyak jok, mik tetszenek a pasinak, stb.
-Egy valamirevalo harisnyanadrag minimum 600-700 forint, de inkabb 1000 korul van.
-Egy valamirevalo combfix legalabb 1300 forint, de az igazan szep szexisek inkabb duplaja korul kezdodnek.

Nehez jo harisnyat valasztani. Az ember nem probalhatja fel a boltban. Es aki nem sokat hord harisnyat, nem biztos, hogy jol tud valasztani.
-Eloszor is a jo harisnya szep. Ezt ranezesre el lehet donteni (tobbnyire). Azert figyelembe kell venni, hogy kinek mi all jol a labvastagsagahoz, szoknyakeszletehez, cipoihez stb.
-Aztan fontos nagyon az anyaga. Egy igazan jo harisnyaban az ember nem izzad annyira. Persze attol fugg, hogy milyen meleg van...
-Az is fontos, hogy az anyag eros legyen es ne legyen minden erintestol egy ujabb kis szalhuzodas rajta. Az nagyon bosszanto.
En a Calzedoniat nagyon szeretem, mert megbizhato cuccaik vannak (Sisi es Omsa markajuk), es nem is tul draga ha az ember belegondol, hogy ha ott vesz egy harisnyat, akkor az egy olyan harisnya lesz, amit szeretni fog, nem lesz vele bosszusaga, a 2es merettel jelolt csomagolasban nem 3 meteres harisnya lesz, stb. A Mammutban es a Westendben nagyon rendes eladok vannak, hagynak valogatni, nezelodni. A Kigyo utcaban jobban raszallnak az emberre, hogy mit ker stb. Tél vegen altalaban van egy eleg jelentos learazas is, nem art benezni olyankor.
A Sisibol a vekonyak, fenyesek es a combfixek is nagyon jok, Omsabol nagyon szuper a vastag 50 denes telre. (szerintem)
A Bellindatol viszont ova intenek mindenkit. Egy csomoszor volt, hogy selejt volt, pl volt egy nagy huzodas rajta feltuno helyen, vagy egyszeruen el volt szabva a csipojenel es nem lehetett felvenni.

Mara ennyi
j