facsega Creative Commons License 2002.08.07 0 0 552
Nekem a magneses fekezesu gorgonel pl. 39x15-nel ha kiallok, es rendesen megnyomom, siman megcsuszik egy rovid idore, pedig rendesen oda van szoritva.
Én is azt hiszem, hogy itt van az eb elásva: a szélkerekes és a mágnesfékes görgő között elég nagy a különbség. Gondolom, az előbbit jól meg kell pörgetni, hogy legyen ellenállás, az utóbbi meg alapból "ellenáll". Nekem is Tacx mágneses van és mondjuk a 7 ellenállás fokozatból a 2. leggyengébb, 42x15-n is már elég izzasztó. Szóval nem kell kiállni ahhoz, hogy edzéshatása legyen - nálam :o) A szélkerekesre azt mondják (még nem próbáltam), hogy életszerűbb, mivel a fordulatszámmal növekszik az ellenállása, mágnesesnél viszont az nem változik, csak ha fokozatot váltunk a mágnesen vagy a bicón. Én általában azonos áttétel mellett, a mágnes ellenállását változtatom, aminek megvan az az előnye is, hogy kisebb kerékfordulaton megy az egész: kevésbé kopnak az alkatrészek meg a gumi.

Ülve görgőzés közben lehet pl. technikát is gyakorolni. A neten találtam a télen néhány görgős edzéstervet és azokban szerepelt pl. a körpályán történő tekerés gyakorlásához az egy lábbal tekerés, míg a másik lábat egy "sámlin" pihentetjük. Ezt próbálgatva jön rá az ember igazán, hogy a két lába mennyire másképp jár és hogy nem is olyan egyszerű az a körpálya :o)

Előzmény: avantage (549)