hajnici Creative Commons License 2002.08.07 0 0 0
Erős-savanyú leves

Egy liter erőleves
Öt deka bambuszrügy
Négy fej gomba, csíkokra vágva
Két kis zellergumó, vékony szeletekben
Tizenöt deka rákhús (jó helyette halhús, sőt, konzervszardínia is)
Öt deka csalamádé
Egy kis uborka szeletelve
Két kanál cherry
Két kanál szójamártás
Egy kanál ecet
Két és fél deka sonka, kockára vágva
Egy zöldhagyma fölaprítva
Főzés: fölforraljuk az erőlevest, belerakjuk a rákhúst és a csalamádét, melyet előbb egy kis cseresznyepaprika-krémmel csípőssé tettünk. Hozzátesszük a bambuszrügyet, gombát, zellert és öt percig főzzük. Ezután belerakjuk az uborkát, az ecet-cherry-szója keveréket és a sonkát, további egy percig főzzük. Az összevágott zöldhagymával megszórjuk és azonnal tálaljuk.

Sok sikert!
Ajánlom figyelmedbe a http://www.storeline.hu/kinairecept/ oldalt és hasonló társait!

Üdv HAjnici

Előzmény: zordon_ (-)